Ο Ψινάκης συνεχίζει να προκαλεί στο ρόλο του Δημάρχου! Ιστορικές φράσεις στο σημερινό ΔΣ

Ο Ψινάκης συνεχίζει να προκαλεί στο ρόλο του Δημάρχου! Ιστορικές φράσεις στο σημερινό ΔΣΣε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα έγινε το δημοτικό συμβούλιο Μαραθώνα λίγο μετά τις 4 το απόγευμα και μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Δημάρχου Ηλία Ψινάκη και το… «Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν»!

Μάλιστα, η δήλωση του είχε σαν αποτέλεσμα την εσπευσμένη κινητοποίηση και αντίδραση του Αργύρη Ντινόπουλου που δήλωσε πως «κανένας φορέας της γενικής κυβέρνησης, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να κηρύξει πτώχευση».

Παράλληλα, το υπουργείο ενέκρινε την Πέμπτη προκαταβολή από τους τακτικούς πόρους, ύψους 400.000 ευρώ για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, έπειτα από συνάντηση των δύο πλευρών.

Ο κ. Ψινάκης συγκάλεσε την Πέμπτη το δημοτικό συμβούλιο και στην αρχή της ομιλίας του είπε: «Αν κάποιος δημοσιογράφος έγραψε ότι εγώ κηρύσσω σε πτώχευση το δήμο, και αυτό αναπαράχθηκε παντού, αυτό είναι δικό τους θέμα».

Παράλληλα ο δήμαρχος υποσχέθηκε πως θα κάνει τα πάντα για μην μείνουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι και τόνισε πως ο υπουργός Εσωτερικών κατά τη σημερινή τους συνάντηση του έδωσε λύση «Χρειάζομαι λίγο χρόνο, γιατί κάθε αρχή και δύσκολη. Σας υπόσχομαι ότι ο τόπος θα ξεβρωμίσει, ότι θα μπει τάξη και νομιμότητα, σας δίνω το λόγο μου» είπε ο κ. Ψινάκης, καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα παρουσίασε αναλυτικά όλα τα στοιχεία που οδήγησαν στην κατάρρευση του Δήμου, μιλώντας με ποσά και ρίχνοντας το φταίξιμο στην προηγούμενη δημοτική αρχή που έκανε «πάρτι» εκατομμυρίων.

«Καμία κουλή δεν θα μου κάνει αντιπολίτευση εμένα. Ήθελαν να σκάσει η “βόμβα” στην κουλή. Αμ δε… Τώρα που κάνω έλεγχο να δω τι θα πούνε», είπε ο Ηλίας Ψινάκης. Αναφερόμενος στην προηγούμενη δημοτική αρχή σημείωσε ότι «έκανε πάρτι και ο δήμος δεν πήρε ούτε κόκκαλο».

Όπως επισήμανε, ο δήμος χρωστά 12.700.000 ευρώ σε προμήθειες, δάνεια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ που θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του χρόνου. Κι αυτό τη στιγμή που στα ταμεία του δήμου, όπως τόνισε, υπάρχουν μόλις 70.000 ευρώ.

Ο ίδιος κατήγγειλε απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών σε φίλους και συγγενείς ατόμων της προηγούμενης δημοτικής αρχής και υποστήριξε ότι υπήρξε μεθοδευμένη αποδόμηση του δήμου με μετατάξεις προσωπικού, ώστε να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα και να σκάσει η βόμβα στα χέρια του. 

Παρών στις ανακοινώσεις του δημάρχου ήταν και ο νομικός του σύμβουλος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, που έγινε σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ιορδάνης Λουΐζος είπε απευθυνόμενος στον Ηλία Ψινάκη:

«Μας κάνετε ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα» ενώ χαρακτήρισε «φούσκα» τις καταγγελίες του νυν δήμαρχου για διαγραφή αρχείων από τους υπολογιστές του Δήμου, με τον κ. Ψινάκη να του απαντά: «Μην μου βάζεις στο στόμα λόγια που δεν είπα, μην λες π…πες».

Ενώ λίγο αργότερα, ο κ. Λοΐζος είπε: “Μαγκιά μας και καμάρι μας ότι δουλεύουμε αθόρυβα και με αποτελεσματικότητα“, για να απαντήσει ο Ηλίας Ψινάκης με ειρωνεία: “Ε, βεβαια αθόρυβα“, δεχόμενος το χειροκρότημα των δημοτών. Και πρόσθεσε: “Εγώ είμαι πεντακάθαρος, εσείς δεν ξέρω! Έχετε δει την ταινία “Φωνάζει ο κλέφτης;”. 

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Χατζηγιάννης κατήγγειλε ότι ο Ηλίας Ψινάκης διόρισε μέχρι το Δεκέμβριο συνεργάτη του σε θέση συμβούλου με μηνιαίο μισθό 25.000 ευρώ και γι’ αυτό τον κάλεσε να παραιτηθεί από το μισθό του.
Η απάντηση του Δημάρχου ήταν: «Εγώ δεν έχω οικονομική ανάγκη. Το τι θα κάνω τα λεφτά μου, θα το μάθετε» και ανέφερε στη συνέχεια: «Σέβομαι κάθε υπάλληλο του δήμου, εκτός από 3-4 λαμόγια».
Πηγή: star.gr
Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.