Πάμε σε εκλογές, αύριο ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση.Βενιζέλος:Ο Καμμένος μας ζήτησε να τον στηρίξουμε να καταγγείλει το Μνημόνιο!

– Προεδρία της Δημοκρατίας: Αύριο στις 13.00 ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση
– Βενιζέλος:Ο Καμμένος μας ζήτησε να τον στηρίξουμε να καταγγείλει το Μνημόνιο!
– Κουβέλης: Δεν ετέθη θέμα κυβέρνησης από προσωπικότητες
– Οργισμένος ο Π.Καμμένος: “Προτιμούν τους δανειστές από την εθνική λύση”

Δυο ώρες παρά κάτι λεπτά διήρκεσε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στην σύσκεψη υπήρξε αδιέξοδο κάτι που φάνηκε και από τις οργισμένες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ο οποίος βγήκε πρώτος.

Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, η σύσκεψη ολοκληρώθηκε χωρίς κατάληξη για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αύριο στις 13.00 θα συνεδριάσει και πάλι το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, με τη συμμετοχή όλων, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, για να σχηματισθεί υπηρεσιακή εκλογική κυβέρνηση.

«Προτείναμε συγκεκριμένη κυβέρνηση εθνικού σκοπού την αρνήθηκαν. Προτιμούν τους δανειστές από την εθνική λύση», ανέφερε ο κ.Καμμένος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε ότι ο Πάνος Καμμένος πρότεινε να έχει την στηριξη όλων για να καταγγείλει το Μνημόνιο. “Αυτό δεν μπορεί να γίνει”, είπε ο κ. Βενιζέλος. Πρόσθεσε ότι η χώρα “οδεύει δυστυχώς ξανά σε εκλογές. Οδεύει σε εκλογές μέσα σε λίγες ημέρες υπο πολύ ασχημες συνθήκες επειδή κάποιοι έθεσαν εν ψυχρώ υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το στενό κομματικό και παρερμηνεύεουν την εντολή του ελληνικού λαού.”

Τόνισε ότι παρευρμηνεύεται η εντολή των πολιτών, σημειώνοντας πως «ο λαός μας είπε στις 6 Μαΐου ότι δεν θέλει ξανά εκλογές, ότι θέλει κυβέρνηση συνεργασίας και την Ελλάδα στο ευρώ»

«Κάναμε προσπάθεια να πείσουμε το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ να προχωρήσουμε σε μία συνεργασία που θα ανακουφίσει το έθνος και θα δώσει ελπίδα στους Ελληνες, δεν το πετύχαμε», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Είπε ακόμη ότι «είναι υποχρέωση του κάθε Ελληνα πολίτη να διαβάσει τα πρακτικά της σημερινής σύσκεψης» τα οποία όπως είπε είναι «αποτυπωμένες με ανάγλυφο τρόπο οι στρατηγικές και οι σκοπιμότητες των κομμάτων».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΣ ανέφερε τέλος ότι επικράτησε αλλαζονία, τυχοδιωκτισμός και μικροκομματισμός, προσθέτοντας πως «είναι πολλοί αυτοί που επιδίδονται σε εμπόριο ψευδαισθήσεων».

Δηλώσεις θα κάνουν και οι άλλοι αρχηγοί από τα γραφεία των κομμάτων τους.

Το χρονικό της σύσκεψης

Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Καμμένος ο οποίος είπε ότι «Για να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι δεν γίνεται με προβοκάτσιες και τακτικές του χθες», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έδωσε μια σαφέστατη εντολή, η οποία είναι, όπως είπε, απαλλαγή από το μνημόνιο.

Ο κ.Καμμένος έφτασε με 7 συνεργάτες του. Ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit από την Προεδρία της Δημοκρατίας έναν χώρο κοντά στην σύσκεψη για να καθίσουν. Μεταξύ αυτών οι κύριοι Μαρκόπουλος και Ζώης αλλά και 4 τεχνοκράτες. Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα γίνει ώστε αν χρειαστεί ο κ. Καμμένος να βγαίνει την ώρα της διαβούλευσης και να ζητάει την γνώμη τους.

Στην συνέχεια έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Αμέσως μετά έφτασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ακολούθησε ο Φώτης Κουβέλης και τελευταίος έφτασε ο Αντώνης Σαμαράς.

Στην κεφαλή του τραπεζιού ήταν ο Κάρολος Παπούλιας. Αριστερά του κάθονταν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος και δεξιά του οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης. Η αμηχανία ήταν έντονη τα πρώτα λεπτά. Μόνοι χαμογελαστοί οι κ.κ. Βενιζέλος και Τσίπρας. Τα υπόλοιπα πρόσωπα “σφιγμένα”.

Απούσα από τη σύσκεψη ήταν η Αλέκα Παπαρήγα, καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η θέση του ΚΚΕ είναι αντίθετη με τον σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων, ανεξαρτήτως της ονομασίας που αυτή θα πάρει». Απών είναι και ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ο οποίος δεν εκλήθη.

Η σύσκεψη αυτή έγινε  εν μέσω μεγάλης αναταραχής με αφορμή ένα κείμενο το οποίο όπως αποδεικνύεται, από τα πρακτικά που δόθηκαν στην δημοσιότητα, εγχειρίστηκε από τον Πάνο Καμμένο στον Κάρολο Παπούλια και ζητήθηκε μάλιστα να διανεμηθεί και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Τα κόμματα ανακοίνωσαν ότι έλαβαν το συγκεκριμένο κείμενο από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ωστόσο, ο κ. Καμμένος αρνείται την ύπαρξή του.

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο site των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο διαδικτυο λίγο μετά τις 13.00, το κόμμα του κ.Καμμένου τονίζει:

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες κρίσιμες ώρες και τα οποία προφανέστατα εντάσσονται στη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της εργώδους προσπάθειας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να δοθεί λύση στα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, παραθέτουν τα εξής αδιάσειστα στοιχεία:

1.   Ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος, αρνήθηκε να παραλάβει ή και να συζητήσει με τον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επί του non paper του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Με αυτή την ανυποχώρητη θέση περί μη αναγνώρισης των non paper ως επίσημων εγγράφων,  δεν υπήρχε περίπτωση ο κ.Καμμένος να παραδώσει non paper στον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

2.  Από τα επίσημα πρακτικά που δημοσιοποίησε η Προεδρία της Δημοκρατίας, δεν προκύπτει, ούτε στο ελάχιστο ότι ο κ.Πάνος Καμμένος παρέδωσε στον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας το οποιοδήποτε έγγραφο, πλην του Οικονομικού Προγράμματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, 57 σελίδων, σε βιβλιοδεσία με σπατάλη, πρόγραμμα το οποίο είναι αναρτημένο και στην επίσημη ιστοσελίδα anexartitoiellines.gr.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΧΑΡΤΙ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ κ.ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

3.  Τα 7 σημεία που ανέγνωσε ο κ.Πάνος Καμμένος και μόνο αυτά, στον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν δόθηκαν στον κ.Πρόεδρο. Από τα επίσημα πρακτικά προκύπτει ότι τα 7 αυτά σημεία τα ζήτησε γραπτώς ο κ.Παπούλιας και ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ απάντησε ότι θα τα στείλει στη Γραμματεία της Προεδρίας της Δημοκρατίας με επιστολή.

Παρ’ όλα αυτά, ο Εκπρόσωπος του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, έστειλε το ίδιο βράδυ, στις 22.05 στη Προεδρία της Δημοκρατίας, ηλεκτρονικό μήνυμα με τις πλήρεις δηλώσεις του κ.Πάνου Καμμένου μετά τη συνάντηση, στις οποίες περιλαμβάνοντο αναλυτικά ΚΑΙ τα 7 σημεία.

4.  Όταν Δευτέρα βράδυ 14 Μαΐου, ανέκυψε το ζήτημα του επίμαχου εγγράφου, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Κ.Προέδρου της Δημοκρατίας Πρέσβυ κ.Κωνσταντίνο Μπίτσιο, ο οποίος σε σχετικό ερώτημα απάντησε στον κ.Καμμένο ότι έγγραφο που επεδείκνυαν τα ΜΜΕ, δεν υπήρχε στα πρακτικά, παρά μόνο το Οικονομικό Πρόγραμμα του Κινήματος. Μία ώρα αργότερα, σε νεότερη επικοινωνία, ο κ.Μπίτσιος, διαψεύδοντας την προηγούμενη δήλωσή του, ανέφερε στον κ.Καμμένο ότι το επίμαχο έγγραφο του το παρέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: Newsit.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.