Πέθανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης

Πέθανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης

Πέθανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, ο οποίος νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα του Ωνασείου νοσοκομείου, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Ο Μπάμπης Αγγουράκης γεννήθηκε το 1951 στο Βουκουρέστι Ρουμανίας από οικογένεια πολιτικών προσφύγων. Πήρε πτυχίο Πληροφορικής από το Πολυτεχνείο της Δρέσδης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας (Technische Universität Dresden 1973). Το 1978 πήρε Διδακτορικό Πληροφορικής στο Πολυτεχνείο Δρέσδης.

Από το 1975 έως το 1985 ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και το 1985 έγινε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Εκλέχτηκε βουλευτής του ΚΚΕ στην περιφέρεια της Α’ Αθήνας την περίοδο 1997-2000 και την ίδια περίοδο υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Υπήρξε επίσης ευρωβουλευτής του ΚΚΕ από το 2009 έως το 2014.

Ο Μπάμπης Αγγουράκης είχε τραυματιστεί στις 6 Μαρτίου του 2013 στο κέντρο της Αθήνας, στη διάρκεια διαδήλωσης συνδικάτων εργατών που διαμαρτύρονταν για την ανεργία, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν για να εμποδίσουν ομάδα διαδηλωτών που επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς το υπουργείο Οικονομικών.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.