Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γενιών και μουστακιού

imageΜουστάκια λεπτά, χονδρά, περίεργα, vintage, αμφιλεγόμενα. Μούσια, μεγάλα, πλούσια και αφράτα. Είδαμε πολλά και συνεχίζουμε να βλέπουμε άλλα τόσα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, εδώ και λίγο καιρό, το παλιό μουστάκι του ρεμπέτη άντρα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανδρικής εμφάνισης.

Η εμφάνισή του ενέπνευσε και επηρέασε μερικούς νεαρούς και όχι μόνο, και η παλιά κλασική αξία, έγινε μόδα.

Σίγουρα, το μουστάκι έχει δεχθεί πολλές υφολογικές παραλλαγές και κάθε υπερασπιστής αυτού του statement, έχει το ελεύθερο να παίξει με τις τρίχες του όπως θέλει.

Από την άλλη έχουμε τους μουσάτους τύπους, οι οποίοι κατά καιρούς εμφανίζονται με καινούριες ιδέες και τάσεις, όπως αυτή με τα μούσια να κοσμούνται από λουλούδια.

Και στην πολιτεία του Όρεγκον, στο Πόρτλαντ, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γενιών και μουστακιού: “World Beard and Moustache Championships”

Από λεπτά μουστάκια που θυμίζανε Dali, πήγαμε σε freestyles γενειάδες που ακόμη και γαριδάκια είχαν επάνω τους. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, και η θάλασσα ανδρών που μαζεύτηκε εκεί ανέδειξε τα μούσια της σε αναμφισβήτητους πρωταθλητές του στυλ, του ανδρισμού και της… διασκέδασης! Απολαύστε τους:

Μούσια και γαριδάκια

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μούσι και μουστάκι γίνονται ένα

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο νικητής του βραβείου «Garibaldi»

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πλούσιο μούσι

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η μωβ πινελια

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ξεχωριστό και κυκλικό

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ίσως ο διαγωνισμός να πλημμύρισε από μούσια, το μουστάκι όμως είναι το κάτι άλλο. Μην ξεχνάμε εξάλλου, ότι ο επόμενος μήνας είναι αφιερωμένος στο Movember, κάτι που κάνει το μουστάκι να ξεχωρίζει.

Και Movember σημαίνει ενημέρωση, πρόληψη και ευαισθητοποίηση για την υγεία των ανδρών. Περισσότερα, όμως, αύριο.

Φωτογραφίες: The Guardian – Sipa USA/Rex

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.