Παιδικό παιχνίδι παζλ απεικονίζει φούρνους του Νταχάου,αν δεν το έκαναν για να προκαλέσουν τότε γιατί

 Σάλος στην Γαλλία και έντονη αποδοκιμασία για παιδικό παιχνίδι παζλ, του οποίου κομμάτι απεικονίζει…δύο φούρνους του κρεματορίου Νταχάου
Η ισραηλιτική κοινότητα της Γαλλίας αλλά και η “Διεθνής Επιτροπή για το Νταχάου” καταδίκασαν από κοινού, σήμερα, την δυνατότητα να αγοράζεται από την εταιρεία του διαδίκτυου Amazon ενός πάζλ από 252 κομμάτια, “για χρήση από παιδιά οκτώ ετών και άνω”, στοιχείο του οποίου είναι…δύο φούρνοι στα κρεματόρια στο ναζιστικό κολαστήριο στο Νταχάου της Βαυαρίας.
“Με τρόμο πληροφορηθήκαμε τα σχετικά με το παζλ”, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η “Διεθνής Επιτροπή για το Νταχάου”, που συνενώνει επιζώντες πρώην κρατούμενους στο ναζιστικό στρατόπεδο από συνολικά 40 κράτη–πάμπολλους ομοφυλόφιλους, αθίγγανους, Εβραίους.
“Τα κρεματόρια στο Νταχάου ήταν σε λειτουργία όλο το 24ωρο για να καίνε χιλιάδες πτώματα και θα πρέπει να έχουν θέση μόνον στην Ιστορία της Ανθρωπότητας”, αναφέρει το ανακοινωθέν. “Η προσφορά αγοράς τέτοιου πάζλ συνιστά, λοιπόν, μία απαράδεκτη πρόκληση έναντι αυτής της Ιστορίας, έναντι αυτών των ανθρώπων–γυναικών, παιδιών, ανδρών–που έγιναν στα κρεματόρια” των Ναζί.
“Υπάρχουν σύμβολα, με τα οποία κανένας δεν μπορεί να παίξει”, υπερθεμάτισε η ισραηλιτική κοινότητα της Γαλλίας.
Πηγή: newsit.gr
Share

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.