Παραίτηση – βόμβα στον Alpha!

Παραίτηση - βόμβα στον Alpha!

  • Παραίτηση – βόμβα στον Alpha!

Ενα από τα πιο ισχυρά στελέχη του Alpha, ένα από τα πιο δημιουργικά στελέχη του Alpha αποχώρησε από το κανάλι, αιφνιδιάζοντας η αλήθεια είναι, τους περισσότερους από όλους εμάς! Ο λόγος; Ο λόγος τόση ώρα για τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη, για τον διευθυντή μάρκεντινγκ του καναλιού, αλλά και τον διευθυντή

επικοινωνίας και γραφείου Τύπου.

Ο Νικόλας βρέθηκε σε αυτές τις δύο νευραλγικές θέσεις του σταθμού και χωρίς να λέει… πολλά, κατάφερε να προσφέρει σημαντικό έργο στο κανάλι. Πριν από λίγη ώρα κατέφθασε στα χέρια μας η αποχαιρετηστήρια επιστολή που έστειλε στους συναδέλφους του στον Alpha.

“…Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Ίσως κάποιοι από εσάς με είχατε ακούσει να λέω το μόττο που είχα υιοθετήσει τον τελευταίο καιρό, ότι πηγαίνω στη δουλειά σαν να είναι η τελευταία μου ημέρα εκεί. Η ημέρα αυτή λοιπόν ήρθε και είναι γλυκόπικρη.

Γλυκιά γιατί έχω να θυμάμαι πολλά ωραία πράγματα που έμαθα και έκανα τα τελευταία 2.5 περίπου χρόνια στον Alpha αλλά και στη DEMCO. Είμαι πολύ υπερήφανος για τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν: Από το να σχεδιάσω και να υλοποιήσω ένα application που και με διεθνή standards ακόμα ξεχωρίζει, μέχρι να λανσάρουμε νέες branded ζώνες που δούλεψαν τόσο καλά που ο ανταγωνισμός ανερυθρίαστα αντέγραψε, από το να κάνουμε καμπάνιες στα social media στις οποίες να ανταποκρίνονται χιλιάδες τηλεθεατών μέχρι να οργανώσουμε τη μετάδοση των εκλογών με πρωτοποριακό τρόπο για τα ελληνικά δεδομένα. Από το να λανσάρουμε την πρώτη εκπομπή στην Ελλάδα που ξεκίνησε στον αέρα και συνεχίστηκε στο internet μέχρι να διαχειριστούμε επικοινωνιακά χωρίς κανέναν τριγμό τις αλλαγές που έλαβαν χώρα στο κανάλι το 2012. 

Επιπλέον, στη DEMCO μαζί με την Τέσσα καταφέραμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να υλοποιήσουμε projects που δεν είχαν γίνει για χρόνια, με αποκορύφωμα τον θεσμό του DEMCO Voice πριν δύο εβδομάδες, αλλά και μικρότερα projects για τα οποία όμως είμαι πολύ υπερήφανος προσωπικά, όπως π.χ. να λανσάρουμε νέα κρασιά βασισμένα σε μία ιδέα μου για το branding τους. Λίγοι άνθρωποι έχουν την τύχη να ασχοληθούν με τόσα πολλά, τόσο διαφορετικά και τόσο ενδιαφέροντα σε τόσο μικρό διάστημα, οπότε είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό, όπως και για το περιθώριο που μου δόθηκε να πάρω ένα τμήμα το οποίο πριν 3 χρόνια ήταν ο παρίας του σταθμού, να το επαναπροσδιορίσω και να του δώσω λόγο ύπαρξης και προστιθέμενη αξία. Ίσως όλα αυτά δεν ήταν αρκετά, πάντως είναι πράγματα που θα αφήσουν κάποιο ίχνος πίσω τους, και εμένα καλώς ή κακώς αυτό με απασχολούσε πάντοτε περισσότερο από το λεγόμενο PR τόσο σε προσωπικό επίπεδο εντός και εκτός εταιρείας, όσο και ως φιλοσοφία της Διεύθυνσης Επικοινωνίας.

Γλυκιά επίσης γιατί υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και πολλά μονοπάτια για να εξερευνηθούν εκεί έξω, και πλέον αισθάνομαι ότι έχω τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση να τα ανακαλύψω.

Πικρή κυρίως γιατί πάνω που η πραγματική μου δουλειά θα άρχιζε να φαίνεται, δυστυχώς θα αφήσω πολλά νέα και συναρπαστικά πράγματα στη μέση. Με παρηγορεί αφάνταστα το γεγονός ότι η ομάδα μου με επικεφαλής την Πίμη, την Ιόλη και τον Νίκο θα συνεχίσει και θα πάει ακόμα παραπέρα όλα όσα ξεκινήσαμε μαζί, τα οποία για να πάρετε μια γεύση περιλαμβάνουν:

– την πρωτοποριακή μας καμπάνια για το Πάσχα που παρόμοια της δεν έχει υλοποιηθεί από άλλον σταθμό

– το ανανεωμένο application το οποίο από την άλλη εβδομάδα θα έχει ακόμα πιο απίστευτες δυνατότητες, δεν υπερβάλλω

– το νέο site του σταθμού

– το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης που θα υλοποιηθεί εντός του Απριλίου με τα Lidl και την Νταϊάν Κόχυλα και τη συνδρομή της Αίγλης στο Δήμο Κερατσινίου

– τον νέο μας θεσμό “Μητέρες της Χρονιάς”

– τις στρατηγικές χορηγίες της Art-Athina, του καλοκαιρινού προγράμματος του Μεγάρου Μουσικής αλλά και τη συνεργασία σε βάθος με τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, που ξεφεύγουν από τη λογική της κλασσικής χορηγίας επικοινωνίας

και τόσα ακόμα που έχουν ήδη δρομολογηθεί

Σε κάθε περίπτωση φεύγω σχεδόν όπως ήρθα: Το ίδιο ξεροκέφαλος, το ίδιο παθιασμένος με τη δουλειά μου, με την ίδια πίστη στις αρχές μου, με την ίδια αμφισβήτηση για ο,τι θεωρείται δεδομένο και, μέχρι βλακείας αλλά εντελώς συνειδητά, καθόλου υποψιασμένος.

Τα υπόλοιπα, δεν έχουν σημασία, τουλάχιστον για εμένα. Είναι προφανή, δεν είναι ουσιώδη, ούτε καινούργια, και εν πάση περιπτώσει τα έχει πει τόσο εύγλωττα πριν 70 χρόνια ο CS Lewis που δεν υπάρχουν πολλά ακόμα να ειπωθούν. Αν έχετε χρόνο μπορείτε να διαβάσετε την σύντομη ομιλία του στο King’s College: http://www.mit.edu/~hooman/ideas/the_inner_ring.htm (ζητώ συγγνώμη από τους μη αγγλομαθείς).

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους και να σας πω ότι χάρηκα που σας γνώρισα και που συνεργάστηκα μαζί σας. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Λαυρέντη, τον Μανώλη και την Γιώτα, τον οποίων η στάση από την πρώτη ημέρα της συνεργασίας μας μέχρι και την τελευταία με συγκίνησε.

Τα υπόλοιπα θα τα πω με τον καθένα σας ξεχωριστά από κοντά, θα περάσω σύντομα να σας χαιρετήσω. Στο μεταξύ με βρίσκετε στο nyatromanolakis@post.harvard.edu, στο ny@xombli.com, στο facebook, στο twitter, στο linkedin, στο instagram, στο pinterest κ.λπ. 🙂

Καλή συνέχεια και καλή τύχη.

Νικόλας…”

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.