Παρουσίαση του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχης, στα πλαίσια του Fam Trip Αξιωματούχων της Landes sport bund του Κρατιδίου του Hessen της Γερμανίας [Video]

imageΣχεδόν δύο χρόνια πριν με πρωτοβουλία του LTO είχε πραγματοποιηθεί Επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή Αθλητισμού του Υπουργείου Εσωτερικών και Αθλητισμού του Έσσεν (The General Director for Sport in the Ministry of the Interior & Sports of the State of Hessen, Germany) στο Λουτράκι. Η επίσκεψη είχε χαρακτήρα διερευνητικό με στόχο τη σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων και πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας. Αυτό που οραματίστηκαν τόσο οι οικοδεσπότες όσο και οι φιλοξενούμενοι είναι η τουριστική αξιοποίηση της περιοχής μας με έμφαση στον αθλητικό τουρισμό και τον τουρισμό τρίτης ηλικίας.
Χθες ο (LTO) Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Λουτρακίου πραγματοποίησε εκδήλωση – παρουσίαση του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχης, στα πλαίσια του Fam Trip Αξιωματούχων της Landes sport bund του Κρατιδίου του Hessen της Γερμανίας. Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία, τουλάχιστον αυτό διατύπωσε κατά την ομιλία του εκπρόσωπος των φιλοξενούμενων, ένα μικρό παράπονο είχε μόνο – από τον καιρό, αλλά τι να κάνουμε αυτό ήταν πέρα από τις δυνατότητες του LTO.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Πετρίτσης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων Γ. Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Τ. Σακελαρίου, ο Πρόεδρος του LTO Σπ. Καραβούλης και το μέλος του LTO Δ. Βλάσσης.

Δείτε τις τοποθετήσεις στο video που ακολουθεί.

Η τουριστική ανάπτυξη του τόπου είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και συνεχή εγρήγορση προκειμένου να αρχίσει να δίνει τα πρώτα αποτελέσματα. Όταν όμως ο κόπος αποδίδει καρπούς σίγουρα η ικανοποίηση φορέων, διοργανωτών και εθελοντών επιβραβεύει την προσπάθεια.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=xdi9QX2v1Xc]

Την μετάφραση από τα Ελληνικά στα Γερμανικά και το αντίστροφο έκανε ο μεταφραστής – καθηγητής Γερμανικής Γλώσσας Παναγιώτης Γέρου, καθώς και την παρουσίαση στη Γερμανική γλώσσα

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=fnb4K4CjfH8]

Παρακάτω ακολουθεί το βίντεο της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το 2012:

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=evIIBKPHl9M]

Πηγή: tvtv.gr

Share

6 Comments on Παρουσίαση του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχης, στα πλαίσια του Fam Trip Αξιωματούχων της Landes sport bund του Κρατιδίου του Hessen της Γερμανίας [Video]

  1. Το κολυμβητήριο να το ονομάσουμε “Καραβούλειο”

  2. Εντάξει το αγαπάμε όλοι το Λουτράκι, είναι ο τόπος μας, όμως πρέπει να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά. ΓΙατί να προτιμήσουν το Λουτράκι οι επισκέπτες; Σκεφτείτε τι απίστευτες επιλογές έχουν σ΄ όλο τον κόσμο και τι έχουμε να ανταγωνιστούμε. Το Λουτράκι πουλάει το παραμύθι όμως δεν μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια μπροστα΄σε άλλους προορισμούς με τα ξενοδοχεία, τους δρόμους και τα εστιατόρια που έχει. Πρέπει να βρεθεί τρόπος και να έρθουν χρήματα στον δήμο από ευρωπαικά προγράμματα για να αναβαθμιστούμε. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ.

  3. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας πρέπει να μεταφράζονται σε κρατήσεις στα ξενοδοχεία, σε δουλειά στις ταβέρνες και σε λεφτά στους λογαριασμούς μας στην τράπεζα. Αν αυτό δεν συμβαίνει τότε μιλάμε για μικροπολιτική και συμφέροντα.

  4. Θέλω κι εγώ να γραφτώ στον lto που μπορώ να το κάνω? Πρέπει να πληρώσω κάτι και τι προσφέρει στα μέλη του ο lto?

  5. Έτρεξε ο δήμαρχος να στηρίξει πρόεδρο όπως στήριξε ο πρόεδρος τον δήμαρχο τον Μάιο

  6. Ο αποχαρακτηρισμός του Λουτρακίου ως τουριστικά κορεσμένης περιοχής είναι μονόδρομος για ένταξη των ξενοδοχείων σε προγράμματα, γιατί ποιος μπορεί να επενδύσει χρήματα από ιδίους πόρους σήμερα;

Leave a Reply

Your email address will not be published.