Πλήρωσε φόρο 14,8 εκατ. για οφειλές ετών

imageΦοροδιαφυγή εκατοντάδων εκατ. ευρώ εντόπισε ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών, με αποτέλεσμα να επιβάλει φόρο ύψους 14,8 εκατ. ευρώ, ο οποίος μάλιστα και εισπράχθηκε από το ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, «την 26η Μαΐου 2015, μετά από συντονισμένη ενέργεια των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της, υπό την επίβλεψη της Φορολογικής Περιφέρειας Πειραιά, διεκπεραιώθηκε σημαντικού ενδιαφέροντος φορολογική υπόθεση η οποία αφορούσε σε παλιότερα έτη και βρισκόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε εκκρεμότητα. Αποτέλεσμα ήταν η είσπραξη από έναν και μόνο φορολογούμενο του ποσού των 14.800.606,00 ευρώ».

Αν και από το υπουργείο Οικονομικών έχει δοθεί εντολή να μη διαρρεύσει το όνομα του φοροφυγά, ωστόσο, στελέχη των ελεγκτικών αρχών τον περιγράφουν με τον εξής τρόπο. Πρόκειται, όπως τονίζουν, για γνωστό πρόσωπο ο οποίος δραστηριοποείται στον τουριστικό τομέα, στα ναυτιλιακά, στις ενοικιάσεις σκαφών αναψυχής, καθώς και στον κατασκευαστικό τομέα. Πάντως, όπως αναφέρουν, τους έκανε εντύπωση που ο επιχειρηματίας πλήρωσε το εν λόγω ποσό και επισημαίνουν ότι είναι από τα υψηλότερα, αν όχι το υψηλότερο ποσό που έχει πληρωθεί από τη φοροδιαφυγή από ένα και μόνο πρόσωπο.

Πηγή: καθημερινη

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.