Πληρώστε την εφορία χωρίς να ζοριστείτε. Τεχνάσματα για να πληρώσετε την εφορία με δόσεις

imageΤην ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει την τρόικα να δεχθεί τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών, οι Έλληνες καταφεύγουν με ρυθμούς… έκπληξη στις εκδόσεις πιστωτικών καρτών, προκειμένου να αποπληρώσουν τους φόρους αξιοποιώντας τα προνόμια, τα οποία δίνουν οι τράπεζες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Euro2day, φέτος αναμένεται να πληρωθούν φόροι (εισοδήματος, ακινήτων, τέλη κυκλοφορίας) ύψους 800 εκατ. ευρώ μέσω πιστωτικών καρτών έναντι 500 εκατ. ευρώ το 2013.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι «το δίμηνο Ιούνιος-Ιούλιος σημειώθηκε αύξηση αιτήσεων για έκδοση πιστωτικής κάρτας κατά 20% στο σύνολο της αγοράς» και προσθέτουν πως «η αιτιολογία για την έκδοση της κάρτας, από την πλευρά των πελατών, είναι για αποπληρωμή των χρεών προς την εφορία».

Δέλεαρ για την έκδοση πιστωτικής κάρτας, με στόχο την εξόφληση της εφορίας, αποτελούν, τα προνόμια που προσφέρουν οι τράπεζες στην συγκεκριμένη υπηρεσία. Όποιος, λοιπόν, πληρώνει τις φορολογικές του υποχρεώσεις μέσω πιστωτικής κάρτας μπορεί να το κάνει σε 9 άτοκες δόσεις, αν και φέτος ορισμένες τράπεζες ανέβασαν τον αριθμό των δόσεων σε 12, με ταυτόχρονη έκπτωση 1,5%.

Εναλλακτικά δίνεται από τις τράπεζες η δυνατότητα πληρωμής σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, κάθε μία εκ των οποίων μπορεί να «σπάσει» σε εννέα υποδόσεις . Σημειώνεται ότι οι νέες κάρτες που εκδίδονται έχουν, σε σχέση με το παρελθόν (σ.σ. προ κρίσης), χαμηλότερο πιστωτικό όριο, το οποίο ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 2.500-3.000 ευρώ.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.