Πλοίο προσέκρουσε σε νησίδα ανοιχτά της Κέρκυρας! Τρόμος για 692 επιβάτες

image​Λαχτάρισαν τη νύχτα του Σαββάτου 692 επιβάτες, όταν το πλοίο στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε στη νησίδα Περιστέρες βορειοανατολικά της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να υπάρξει ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο λεβητοστάσιο του.

Το «europalink» που εκτός από τους εκατοντάδες επιβάτες, μετέφερε επίσης 70 μέλη πληρώματος και 306 ΙΧ αυτοκίνητα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Αγκόνα.

Από την πρόσκρουση του πλοίου ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ όλοι οι επιβάτες επιβιβάστηκαν στο λιμάνι της Κέρκυρας με ασφάλεια προκειμένου να προωθηθούν στον προορισμό τους, πιθανόν με άλλο πλοίο της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Εν τω μεταξύ, δύτες με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να καταδυθούν σύμφωνα με πληροφορίες, στα ύφαλα του πλοίου προκειμένου να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς του.

Στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «europalink» με σημαία Ιταλίας αναμένεται να απαγορευθεί ο απόπλους από το λιμεναρχείο της Κέρκυρας μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά και να υπάρξει σχετική βεβαίωση πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.

 

Πηγή: star.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.