Πολύ τρομακτικά αλλά ακίνδυνα ζώα

Ζώα που μοιάζουν να βγήκαν από τους χειρότερους μας εφιάλτες κι όμως δε μπορούν να μας βλάψουν γιατί είναι εντελώς ακίνδυνα…
Η εμφάνιση και το μέγεθος τους σίγουρα θα μας φόβιζε αν βρισκόμασταν μόνοι μαζί τους. Όμως δεν έχουν ούτε δηλητήριο, ούτε κοφτερά δόντια για να μας απειλήσουν. Στην πραγματικότητα αυτά φοβούνται περισσότερο από εμάς. Ας τα γνωρίσουμε λοιπόν:Το σαλάχι Μάντα. Είναι το μεγαλύτερο σαλάχι που υπάρχει και είναι γνωστό και ως το «γιγάντιο διαβολόψαρο». Το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί, είναι 9 μέτρα. Είναι εντελώς ακίνδυνο καθώς δε περιέχει δηλητηριώδες κεντρί και τρέφεται αποκλειστικά με μικρά ψάρια και πλαγκτόν.

Τα θαλάσσια Hatchetfishes Ίσως από τα πιο τρομακτικά ζώα που ζουν στο πλανήτη μας. Ζουν σε μεγάλα βάθη και τρέφονται κυρίως με μικρές γαρίδες και πλαγκτόν. Είναι εντελώς ακίνδυνα δε θα ήταν υπερβολή όμως να πούμε ότι μοιάζουν σαν εξωγήινα πλάσματα που έχουν βγει από τους χειρότερους μας εφιάλτες.

Aye-Aye Μοιάζει με αποτυχημένο γκρέμλιν που απορρίφθηκε από το casting της ταινίας. Παρ’ όλα αυτά, είναι απόλυτα φιλικό προς τον άνθρωπο και ζει στη Μαδαγασκάρη. Δυστυχώς όμως απειλείται με εξαφάνιση γιατί οι κάτοικοι της περιοχής, το κυνηγούν, λόγω των δεισιδαιμονιών που το στοιχειώνουν.

Νυχτερίδα-βαμπίρ  Οι νυχτερίδες αυτές, δεν αποτελούν κίνδυνο για τους ανθρώπους και πόσο μάλλον θανατηφόρο. Τρέφονται με αίμα αγελάδας, το δάγκωμα τους όμως, σχεδόν δεν το καταλαβαίνουν τα τεράστια γαλακτοφόρα ζώα.

Ταραντούλα Γολιαθ  Όταν ανακαλύφθηκε πρώτη φορά αυτή η γιγάντια αράχνη από τους ερευνητές, έτρωγε ένα καναρίνι. Όμως απεχθάνεται τους ανθρώπους και τους αποφεύγει. Όσο για το τσίμπημα της; Είναι πιο αδύναμο και από αυτό μίας σφήκας.

Αλιγάτορας Γκάριαλ Μοιάζει πολύ με τους επικινδύνους συγγενείς τους, τους κροκόδειλους, όμως η λεπτή του «μουσούδα» κάνει τη διαφορά. Είναι τόσο εύθραυστη που αδυνατεί να δαγκώσει οποιοδήποτε μεγάλο ζώο. Συνεπώς είναι εντελώς ακίνδυνος και για το ανθρώπινο είδος.

Πηγή: alexiptoto.com