Πουλάνε το αίμα τους για… να ζήσουν. Η εξαθλίωση οδηγεί στην εξαθλίωση

Είναι ηθικό να εκμεταλλεύεται κάποιος τον πόνο του άλλου για αίμα, για υγεία για ελπίδα;
Το ηθικό γίνεται μια έννοια σχετική όταν χρειάζεσαι χρήματα για να ζήσεις, για να φας, για να έχεις εσύ ο ίδιος υγεία και ελπίδα. Και πάντα υπάρχει και η δικαιολογία ότι βοηθάς μια ζωή να σωθεί, τι κι αν είναι με το αζημίωτο.
Εξάλλου αν το σκεφτούμε ανήθικο είναι γενικότερα το να πωλείται το υπέρτατο αγαθό της υγείας. Η εξαθλίωση οδηγεί στην εξαθλίωση.

Πουλάνε αίμα για να ζήσουν

Σοκ προκαλεί η είδηση πως νέοι αλλά και μεγαλύτεροι άνθρωποι στην Πάτρα πωλούν το αίμα τους για να επιβιώσουν και να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, η κατάσταση έχει περιέλθει σε γνώση των γιατρών και των συλλόγων αιμοδοτών που έχουν προβληματιστεί ιδιαίτερα.

Υπάρχουν πολλά περιστατικά με βάση τα οποία όταν κάποιος χρειάστηκε μεγάλες ποσότητες αίματος, για να καλυφθούν οι μονάδες αίματος που έλειπαν, αναζητήθηκαν και εμφανίστηκαν στο νοσοκομείο αιμοδότες.

Ναι μεν παρουσιάστηκαν ως εθελοντές, αλλά πληρώνονταν κανονικά από τους συγγενείς που βρίσκονταν σε πανικό και αναγκάστηκαν να κάνουν παζάρια μαζί τους.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.