Πράσινος Καφές: Ας τον γνωρίσουμε

Πράσινος ΚαφέςΟ Πράσινος κόκκος Καφές είναι το πιο φρέσκο μέρος του δέντρου του καφέ. Ξεχωρίζει από τα γνωστά σε όλους μας μούρα του καθώς δεν έχει υποστεί καμία διαδικασία επεξεργασίας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διατηρεί αυτό το έντονο και γεμάτο φρεσκάδα πράσινο χρώμα.

Η διαδικασία καβουρντίσματος είναι αυτή που προσφέρει το καφέ χρώμα και το έντονο άρωμα στο καφέ, αλλά παράλληλα στερεί μια σειρά από θρεπτικά στοιχεία στους κόκκους τα οποία έχουν εμφανίσει να διαθέτουν ιδιότητες οι οποίες μπορεί να προσφέρουν ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.
Τι επιπλέον μπορεί όμως να μας προσφέρει ο Πράσινος Καφές;
Οι αδυνατιστικές του ιδιότητες είναι γνωστές προσφέροντας μια μείωση του σωματικού βάρους και παράλληλη απώλεια σωματικόυ λίπους, αυτό όμως που δεν είναι ευρέος γνωστό είναι ότι ο Πράσινος Καφές διαθέτει και άλλες ιδιότητες εξίσου σημαντικές για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην απώλεια βάρους η βασική ουσία που προσφέρει αυτό το αποτέλεσμα είναι το Χλωρογενικό Οξύ, το οποίο βρίσκεται στους κόκκους του καφέ ανέπαφο καθώς δεν έχουν υποστεί καμία μορφή επεξεργασίας.
Στοιχεία δείχνουν ότι το Χλωρογενικό Οξύ, ως ένα ενεργό συστατικό των Πράσινων κόκκων Καφέ, βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη και τη βελτίωση του ελέγχου της γλυκόζης σε φυσιολογικά και διαβητικά άτομα, έχει αποδειχτεί ότι αναστέλλει το ένζυμο γλυκόζη-6-φωσφάταση, με ένα δοσο-εξαρτώμενο τρόπο, με αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής γλυκόζης, με ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού απορρόφησης της γλυκόζης από την εντερική οδό.
Ενώ, παράλληλα έχει εμφανίσει να βοηθά και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης εξαιτίας και πάλι του Χλωρογενικού Οξέος ,η οποία έχει άμεση σύνδεση με το διαβήτη.
Πέραν τούτου το εκχύλισμα Πράσινου Καφέ μπορεί να συνεισφέρει και στο επίπεδο της διάθεσης καθώς η Καφεΐνη που βρίσκεται στο Πράσινο Καφέ έχει μια θετική επίδραση στη διάθεση και τη δραστηριότητα του εγκεφάλου.
Αρκετές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι η Καφεΐνη μπορεί να βελτιώσει το χρόνο αντίδρασης, επαγρύπνησης, τη μνήμη, την εγρήγορση, την εστίαση, την αντοχή στη κόπωση και άλλους παράγοντες της απόδοσης των γνωστικών λειτουργιών.
Οπότε μπορεί πολύ εύκολα να χαρακτηριστεί και ως ένας παράγοντας ενίσχυσης της ενέργειας του οργανισμού.
Πέραν όμως από αυτές του τις ιδιότητες ο Πράσινος Καφέςπροσφέρει και μια ισχυρή επίδραση στην εξωτερική εμφάνιση εξαιτίας της μη επεξεργασίας του και της διατήρησης όλων των θρεπτικών του συστατικών ανέπαφων όπως είναι η θεοφυλλίνη και η επιγαλλοκατεχίνη, συστατικά που μπορεί να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας του δέρματος και να αποτρέψουν την εμφάνιση των ρυτίδων.
Ενώ, ο κάθε Πράσινος κόκκος Καφέ είναι επίσης πλούσιος σε λιπαρά οξέα και εστέρες, συμπεριλαμβανομένων του αραχιδικού οξέος, λινελαϊκού οξέος και ελαϊκού οξέος, τα οποία θρέφουν και ενυδατώνουν το δέρμα με άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση της χαλάρωσης του και του αποχρωματισμού.
Παράλληλα, η ισχυρή του αντιοξειδωτική δράση του μπορεί να προσφέρει μια αντιγηραντική προστασία καθώς συμβάλλει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στο σώμα, οι οποίες οδηγούν στη διαδικασία γήρανσης, ενώ την ίδια θετική επίδραση μπορεί να έχει και στην εμφάνιση των μαλλιών αφού βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών αφήνοντας τα μαλλιά με αυτό τον τρόπο δυνατά και γεμάτα υγεία.
Πηγή: iatropedia.gr
Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.