ΠΡΟΣΟΧΗ:Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν λάβετε παραπλανητικό email για τραπεζικές συναλλαγές

image​Ανάστατοι είναι οι πελάτες τραπεζών, οι οποίοι συνεχίζουν να λαμβάνουν παραπλανητικά μηνύματα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, ώστε να πραγματοποιήσουν τραπεζικές συναλλαγές, με αποτέλεσμα χάκερς να αποκτούν πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και οι τράπεζες μέλη της, λαμβάνουν συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας, όμως συνιστούν στους πελάτες τους τα εξής:

-Μην αποκαλύπτετε ποτέ και σε κανέναν τους προσωπικούς σας κωδικούς. Σε περίπτωση που υποπτεύεστε διαρροή του κωδικού πρόσβασής σας επικοινωνήστε άμεσα με την Τράπεζά σας.

-Αγνοήστε «ύποπτα» e-mail με τα οποία σας ζητούνται προσωπικά σας στοιχεία (αριθμός λογαριασμού, μυστικοί προσωπικοί κωδικοί, ονοματεπώνυμο κ.α.) ή περιέχουν συνδέσμους (links) σε «άγνωστες» ιστοσελίδες. Οι Τράπεζες δεν πρόκειται για κανένα λόγο να σας ζητήσουν τα προσωπικά σας στοιχεία μέσω e-mail ή τηλεφώνου. Για το λόγο αυτό να διαγράφετε τα e-mail αυτά ως πλαστά και να αγνοείτε αντίστοιχες πιθανές τηλεφωνικές κλήσεις.

-Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στη σωστή διεύθυνση της τράπεζάς σας. Μην συνδεθείτε ποτέ με την ιστοσελίδα της τράπεζάς σας μέσω εξωτερικού συνδέσμου (link) που σας παρέχει κάποιος τρίτος και ιδιαίτερα μέσω e-mail. Βεβαιωθείτε ότι στην ιστοσελίδα Ηλεκτρονικής Τραπεζικής της Τράπεζάς σας εμφανίζεται το εικονίδιο με το «λουκέτο» μέσω του οποίου μπορείτε ανοίγοντας το με διπλό κλικ, να επιβεβαιώσετε ότι βρίσκεστε στο ασφαλές περιβάλλον της Τράπεζάς σας.

-Ρυθμίστε το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας και το πρόγραμμα antivirus που χρησιμοποιείτε, ώστε να ενημερώνονται αυτόματα. Αν δε γνωρίζετε πως να το κάνετε συμβουλευτείτε τον προμηθευτή του υπολογιστή σας.

 

Πηγή: star.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.