Προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για το χρέος ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Tη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με τη δανειοδότηση της χώρας και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ζητεί ο επικεφαλής… του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του κάνει μεταξύ άλλων λόγο για πολλές γκρίζες ζώνες σχετικά με την οικονομική κρίση και την κρίση χρέους της Ελλάδας, υποστρηίζοντας πως η Σύνοδος του Eurogroup αποτελεί προϊόν συμβιβασμού που απλά μεταθέτει τη λύση του υρωπαϊκού προβλήματος στις καλένδες.

Η επιστολή του Αλ. Τσίπρα

Προς

τον Αξιότιμο

Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

κο Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Από χτες υπάρχει μια ακόμα απόφαση των ευρωπαϊκών οργάνων με πολλές γκρίζες ζώνες σχετικά με την οικονομική κρίση και την κρίση χρέους της Ελλάδας. Πεποίθησή μας είναι πως και αυτή η Σύνοδος του Eurogroup- η εικοστή στη σειρά- αποτελεί προϊόν συμβιβασμού που απλά μεταθέτει τη λύση του ευρωπαϊκού προβλήματος στις καλένδες.

Πεποίθησή μας, επίσης, είναι ότι η Ελλάδα για ακόμη μια φορά παρουσιάστηκε στη Σύνοδο χωρίς στρατηγική και διαπραγματευτικό σχέδιο, έμεινε προσκολλημένη στο γερμανικό άρμα και αποδέχτηκε μια λύση που δεν είναι λύση. Αποδέχτηκε έναν συμβιβασμό που βρίσκεται στον αέρα, με μόνο δεδομένο ότι περιλαμβάνει στον πυρήνα του τα αίτια της κρίσης, δηλαδή περισσότερη λιτότητα και ύφεση, καμία αναπτυξιακή προοπτική και ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας.

Επειδή, ήδη, κοινοβούλια άλλων κρατών, όπως της Γερμανίας, πριν και μετά τις συνεδριάσεις του Eurogroup, έχουν συζητήσει διεξοδικά τα θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση και το χρέος της Ελλάδας και επειδή δεν είναι δυνατόν όλες αυτές οι εξελίξεις να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την πλήρη ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού, σας ζητώ, κάνοντας χρήση του άρθρου 143 του Κανονισμού της Βουλής, το συντομότερο δυνατόν, τη διεξαγωγή Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση για τις αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με την δανειοδότηση της χώρας και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Με εκτίμηση,

Αλέξης Τσίπρας

Πηγή: 24wro.blogspot.gr
Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.