Πρόστιμο στους ταξιτζήδες που μεταφέρουν πόρνες με το ταξί

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, ύστερα από διαβούλευση που διήρκεσε μερικές μέρες, έβαλε τελικά και τη δική του υπογραφή του κάτω από τον πολιτειακό νόμο, που –σε περίπτωση υποτροπής–θα επιβάλει “πρόστιμο έως και 10 χιλιάδες δολάρια σε ταξιτζήδες που μεταφέρουν πόρνες με το επαγγελματικό όχημά τους”, σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η “εμπορία ανθρώπων” στη Νέα Υόρκη.

Για την υπογραφή που έβαλε ο δήμαρχος Μπλούμπεργκ, πραγματοποιήθηκε αργά χθες Πέμπτη μαζική αλλά κόσμια διαμαρτυρία μπροστά από το δημαρχείο γυναικών ντυμένων με προκλητικό τρόπο, όπως προκύπτει από το φωτορεπορτάζ, που δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα “The New York Post (NYP)”.

Τη νομοθεσία αυτή προώθησε η δημοτική σύμβουλος Χουλίσα Φερέρας, η οποία χαιρέτισε με δηλώσεις την επικύρωσή της από τον δήμαρχο Μπλούμπεργκ.

“Είμαι ευτυχής που η επικύρωση είναι πλέον γεγονός. Θεωρώ άνευ ηθικών ενδοιασμών τους επαγγελματίες οδηγούς, που κάνουν τέτοια χρήση της άδειάς τους”, τόνισε η σύμβουλος.

‘Όμως οι επαγγελματίες ταξιτζήδες αντιτείνουν ότι υπάρχει φόβος οι αστυνομικοί να ξεγελιούνται, όταν απλά έχουν να κάνουν με…πλημμελώς ντυμένες γυναίκες.

Ο δήμαρχος Μπλούμπεργκ εκμυστηρεύθηκε ότι αυτή υπήρξε και η δική του πηγή ανησυχίας, που ετεροχρόνισε την υπογραφή του στο νόμο.

“Η νεολαία μας ντύνεται πολύ ελαφρά, όταν τελειώνει ένα πάρτι, μια διασκέδαση σε νυκτερινό κέντρο. ‘Άρα, πώς ο ταξιτζής θα είναι βέβαιος, για το αν μεταφέρει πράγματι μια πόρνη”; διερωτήθηκε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης κάνοντας δήλωση στην ‘NYP’.

Πηγή :pathfinder.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.