Πως να βγείτε καλά στις φωτογραφίες

Θα βγείτε πάρα πολλές φωτογραφίες, αλλά λίγες θα πετύχουν. Πρέπει να ξέρετε πως έτσι γίνεται και στις επαγγελματικές φωτογραφήσεις – συνήθως το 10% είναι πραγματικά καλές λήψεις. Αλλάξτε τη γωνία λήψης και θα δείτε πώς αλλάζουν όλα!

Αλλάξτε πολλές πόζες
Βρείτε το καλό σας προφίλ, γυρίστε 3/4, γυρίστε ανφάς, παίξτε με το φακό! Αν στέκεστε, στρίψτε ελαφρά και στερεώστε το βάρος του σώματος στο πίσω πόδι. Μην δεχτείτε να σας φωτογραφήσουν από κάτω προς τα πάνω – εσείς πρέπει να είστε πάντα πιο χαμηλά απ” ότι ο φωτογράφος σας, για να μη φαίνεστε πιο γεμάτοι απ” όσο είστε.

Εκφράσεις
Δείτε προηγούμενες φωτογραφίες και αποφασίστε ποια έκφραση σας κολακεύει. Έχετε ωραίο χαμόγελο; Δείξτε το! Σας πάει το σοβαρό ύφος; Θυμηθείτε το την επόμενη φορά που ο φωτογράφος θα σας πει να πείτε «cheese»!

Μάτια
Μην τα κλείνετε, μην τα ανοίγετε διάπλατα! Αφήστε τον εαυτό σας να είναι χαλαρός. Κοιτάξτε την κάμερα σαν να κοιτάτε κάποιον που αγαπάτε.

Ρουχισμός
Μην φορέσετε ρούχα που δεν σας κολακεύουν και κυρίως ντυθείτε με εκείνα που σας κάνουν να νιώθετε άνετα.

Φωτισμός
Το καλύτερο φως για φωτογραφίες είναι το απογευματινό, που κρύβει ρυτίδες και ατέλειες στο πρόσωπο, όσο και αν ο φωτογράφος λέει πει πως στο πρωινό είναι όλα καλύτερα.

Αντικείμενα
Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε τα χέρια σας, κρατήστε κάποιο αντικείμενο – ένα μήλο, τα γυαλιά σας.

Πηγή: fimes.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.