Πως να κάνετε σωστές αγορές καλλυντικών

Η αγορά ενός καλλυντικού προϊόντος δεν είναι απλή υπόθεση. Για να επιλέξετε σωστά για πρώτη φορά το καταλληλότερο για την επιδερμίδα σας προϊόν καλό θα είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Γι’ αυτό το λόγο προτιμήστε να πηγαίνετε στα καταστήματα καλλυντικών μέρες και ώρες που δεν έχει πολύ κόσμο, έτσι ώστε η πωλήτρια να έχει τον χρόνο αλλά και την όρεξη να ασχοληθεί μαζί σας για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Πιο συγκεκριμένα, επειδή κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα από εσάς τις ίδιες τι ακριβώς θέλετε, προσπαθήστε να είστε σαφής και να δώσετε στην ειδικό να καταλάβει τι ακριβώς αναζητάτε. Με αυτόν τον τρόπο η συμβουλή που θα σας δώσει θα είναι πιο στοχευμένη και αποτελεσματική.

Όσον αφορά την αγορά κάποιου προϊόντος make up, μη διστάσετε να ζητήσετε και πάλι τη γνώμη της ειδικού για να σας προτείνει τη σωστή απόχρωση και το καταλληλότερο για τον τύπο δέρματος σας. Αν πάλι το διαλέξετε μόνη σας, δοκιμάστε το στο πρόσωπο σας και όχι στο χέρι όπως συνηθίζετε. Προσοχή όμως, αν το πρόσωπο σας έχει σπυράκια ή είναι ταλαιπωρημένο από τον καιρό μάλλον δεν είναι η ιδανική στιγμή να αγοράσετε κάποιο.

Τέλος, μετά την επίσκεψή σας σε ένα τέτοιο μαγαζί, σίγουρα θα έχετε κάνει τα χέρια και το πρόσωπο σας δειγματολόγιο και θα πρέπει να αφαιρέσετε όλα αυτά τα προϊόντα, έτσι ώστε να μην μοιάζετε με παλέτα χρωματολογίου ή ακόμη χειρότερα με κλόουν. Πάρτε λοιπόν μαντηλάκια ντεμακιγιάζ (τα δικά σας ή ζητήστε ένα από το μαγαζί) και μην προσπαθήσετε με τίποτα να τα αφαιρέσετε με απλό χαρτομάντιλο. Αν δεν υπάρχει μαντηλάκι ντεμακιγιάζ ζητήστε λίγο βαμβάκι με κάποιο ειδικό προϊόν, όπως γαλάκτωμα ή λοσιόν.

Αυτό πάντως που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε υπόψιν σας σε τέτοιες αγορές είναι πως όσον αφορά την κρέμα προσώπου, το make up και τα καθαριστικά καλό θα είναι να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πριν τα αγοράσετε. Μην βασιστείτε στην γνώμη μιας φίλης σας, διότι το πιο πιθανό είναι να μην έχετε τον ίδιο τύπο δέρματος και το εκάστοτε προϊόν να μην σας ταιριάζει.

Πηγή: aniwthoi.net
Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.