Σήμερα έχει τα γενέθλιά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που γίνεται 63 ετών

Γενέθλια στο Σύνταγμα για τον Αντώνη Σαμαρά

Τα 63 του χρόνια κλείνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 23 Μαΐου του 1951.

Ενώ η προεκλογική μάχη φουντώνει, δυο μέρες πριν τις κάλπες, ο πρωθυπουργός δεν έχει βέβαια λεπτό για γιορτές και ίσως… πάρτι.

Αντίθετα, θα γιορτάσει τα γενέθλιά του στο Σύνταγμα, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, που είναι προγραμματισμένη για απόψε το βράδυ στις 20:00.

Το βιογραφικό του Πρωθυπουργού, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του:

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαΐου 1951. Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Κρητικού και είναι πατέρας της Λένας (21 ετών) και του Κώστα (14 ετών). Σπούδασε Οικονομικά στο Amherst College και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Harvard (MBA). Από το 1977 έως το 1993 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Το 1989 ορίζεται Υπουργός Οικονομικών, ενώ από το Νοέμβριο του 1989 έως το Φεβρουάριο του 1992 διατέλεσε Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Το 1993 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας με την Πολιτική Άνοιξη, της οποίας υπήρξε Πρόεδρος έως το 2004.

Το 2004 εκλέγεται Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Στην Ευρωβουλή διετέλεσε μέλος στην Επιτροπή Προϋπολογισμού, στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, στην Επιτροπή για τη Στρατηγική της Λισσαβώνας, καθώς και στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ – Ρωσίας.

Το 2007 εκλέγεται Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργού Πολιτισμού (Ιανουάριος 2009) ήταν μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Τον Οκτώβριο του 2009 επανεκλέγεται πρώτος Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας.

Το Νοέμβριο του 2009 εκλέγεται από τα μέλη του κόμματος, 7ος Πρόεδρος στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.

Oμιλεί Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Πηγή: protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.