Σήμερα Σάββατο 23/8/2014 η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στα Καλάβρυτα που διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου – Ζακύνθου – Κεφαλονιάς του ΚΚΕ

imageΜεγάλη πολιτική συγκέντρωση στα Καλάβρυτα διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου – Ζακύνθου – Κεφαλονιάς του ΚΚΕ, σήμερα Σάββατο 23 Αυγούστου – Μέρα αντιφασιστικής μνήμης. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης και θα μιλήσει η Μαρίνα Λαβράνου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου – Ζακύνθου – Κεφαλονιάς του Κόμματος. Νωρίτερα, στις 11:15 π.μ. θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των θυμάτων.

Σε ανακοίνωσής της, η Επιτροπή Περιοχής αναφέρει:

«Καταδικάζουμε το ναζισμό και την εγκληματική, ρατσιστική και αντικομμουνιστική Χρυσή Αυγή, την τελευταία εφεδρεία του αστικού πολιτικού συστήματος, που οι πολιτικοί της πρόγονοι, τα χιτλερικά στρατεύματα, αιματοκύλισαν πριν 71 χρόνια τα ηρωικά Καλάβρυτα.

Καταδικάζουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει ως επίσημη πολιτική της τον αντικομμουνισμό και την παραχάραξη της Ιστορίας και καθιέρωσε την 23η Αυγούστου ως “Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων”. Έχουν πραγματικό στόχο την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων και των ριζοσπαστικών ιδεών. Εχουν στόχο, στο όνομα του ναζισμού, να χτυπήσουν τον κομμουνισμό. Γι’αυτό και σε μια σειρά χώρες της ΕΕ τα κομμουνιστικά κόμματα είναι στην παρανομία, ενώ τα φασιστικά προνομιακοί συνομιλητές του κράτους. Πάντοτε, όταν θέλουν να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα, βάζουν στο στόχαστρο τους οργανωτές του, βάζουν στο στόχαστρο την πρωτοπορία του, βάζουν τους κομμουνιστές.

Καταδικάζουμε την πολιτική της ΕΕ που έχει σαν αποτέλεσμα τους εκατομμύρια ανέργους, τη φτώχεια, το ξεκλήρισμα των αυτοαπασχολούμενων και της μικρομεσαίας αγροτιάς, τη λιγοστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για το σύνολο της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, την πολιτική που εξαπολύει πολέμους και στηρίζει κράτη – δολοφόνους όπως το Ισραήλ, για να να αυγαταίνουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Τιμάμε τον ηρωικό λαό μας, που με μπροστάρη και καθοδηγητή το ΚΚΕ, με την πάλη και με το αίμα του, όχι μόνο τσάκισε το ναζισμό και τους ντόπιους συνεργάτες του, αλλά πάλεψε για μια Ελλάδα της λαϊκής ευημερίας, χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια, αποδεικνύοντας πως όταν ο λαός παλεύει οργανωμένος για το δίκιο του, για την κοινωνία των αναγκών του, δεν έχει να φοβάται τίποτα!».

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.