Σαμαράς: Δεν θα επιτρέψω σε καμία εγκληματική οργάνωση να γίνει ο ρυθμιστής της πολιτικής ζωής

«Είμαι εκείνος ο οποίος πολέμησα εξαρχής τη Χρυσή Αυγή, σκληρότερα από οποιοδήποτε άλλο και δεν θα επιτρέψω ποτέ σε καμιά εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής μας ζωής», διεμήνυσε πριν από λίγη ώρα ο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στον απόηχο της υπόθεσης Μπαλτάκου.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε «πριν από οτιδήποτε άλλο, όμως, και σε αναφορά με την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, θα ήθελα να τονίσω ορισμένα αυτονόητα πράγματα. Είμαι εκείνος ο οποίος πολέμησα εξαρχής τη Χρυσή Αυγή, σκληρότερα από οποιοδήποτε άλλο και δεν θα επιτρέψω ποτέ σε καμιά εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής μας ζωής. Ούτε θα επιτρέψω απαράδεκτες και ανεκδιήγητες συμπεριφορές σε οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος. Με την ίδια ακλόνητη πίστη η κυβέρνηση αυτή στηρίζει απόλυτα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Και όλοι όσοι ζητούν την παραίτηση των δύο υπουργών ταυτίζονται με τη Χρυσή Αυγή για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Αλλά εμείς προχωράμε με την απαραίτητη ομοψυχία και την εξίσου απαραίτητη πολιτική σταθερότητα.

»Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση. Η Ελλάδα βγαίνει στις διεθνείς αγορές και κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Και σε κανένα δεν θα επιτρέψουμε να μας τραβήξει πάλι πίσω. Θυμηθείτε πού ήμασταν πριν δυο χρόνια. Με τις θυσίες του Ελληνικού λαού κάναμε αυτό που δεν περίμενε κανείς και τώρα που πιάνουν τόπο αυτές οι θυσίες, προχωρούμε σε μια νέα σελίδα για την Ελλάδα.
Την ευθεία γραμμή που έχω χαράξει για την Πατρίδα δεν την αλλάζω».

Λίγη ώρα αργότερα, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι ο πρωθυπουργός παρεμβαίνει άμεσα στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της ΧΑ, υπαινισσόμενος πως είναι γνώστης συνομιλιών του κ. Σαμαρά με δικαστικό λειτουργό, το όνομα του οποίου έχει την ίδια κατάληξη με του κυρίου Μπαλτάκου.

Ζήτησε επίσης να συσταθεί προανακριτική για τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

«Δεν εκβιαζόμαστε από νταβατζήδες της κλειδαρότρυπας. Αν έχετε στοιχεία να τα δώσετε όλα στη δημοσιότητα», απάντησε στον κ. Κασιδιάρη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Εν των μεταξύ, σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο που έκαναν λόγο για συσκέψεις στη Γενική Γραμματεία Τύπου για φερόμενο κύκλωμα υποκλοπών και διαρροών μέσα στην ΕΥΠ προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Πηγή: skai.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.