Σε «αστοχία υλικού» αποδίδεται η έκρηξη στο στρατόπεδο του Βόλου

image​Σε ενδεχόμενο πρόβλημα μιας οβίδας για όλμο αποδίδεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις , η έκρηξη που έγινε χτες σε στρατόπεδο του Βόλου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο 33χρονος επαγγελματίας οπλίτης λοχίας, Γεώργιος Ορφανίδης, ο 34χρονος επαγγελματίας οπλίτης λοχίας Αναστάσιος Μεζαλάς και ο 19χρονος δεκανέας Φώτης Ανδρικόπουλος και να τραυματιστεί ο 30χρονος υπολοχαγός πεζικού, Κωνσταντίνος Βακάλης.

Αν και προς το παρόν διεξάγεται έρευνα, έμπειροι αξιωματικοί θεωρούν ως πιθανότερο σενάριο της έκρηξης, την «αστοχία υλικού». Συγκεκριμένα, αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο, δεν αποκλείεται να υπήρξε κάποιο πρόβλημα από τον κατασκευαστή της οβίδας.

Κύκλοι του ΓΕΣ αναφέρουν ότι η οβίδα, παραγωγής του 1985, ήταν καλή παρτίδα και δεν είχε λήξει. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι είχε ελεγχθεί πριν την άσκηση από ειδικούς πυροτεχνουργούς όπως ορίζει ο στρατιωτικός νόμος.

Πάντως, δεν αποκλείει να είχε αλλοιωθεί η οβίδα, ενώ λιγότερες πιθανότητες δίνονται σε πρόβλημα στον σωλήνα του όλμου ή σε ανθρώπινο λάθος.

Να σημειώσουμε ότι χθες η οβίδα εξερράγη μέσα στον σωλήνα του όλμου. Κανονικά η οβίδα οπλίζει μόνη της, αφότου βγει από το σωλήνα, στα 2,5-3 μέτρα.

Πηγή; star.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.