Στην Ελλάδα τα φάρμακα είναι ακριβότερα

Ένα παυσίπονο ευρείας χρήσης με 16 χάπια κοστίζει 2 2,26 ευρώ στην Ελλάδα  (16 ταμπλέτες ), έναντι  2,83 ευρώ στην Αγγλία (14 ταμπλέτες).

Οριακά πιο ακριβά είναι στην Αγγλία τα παυσίπονα που πωλούνται και στα σούπερ μάρκετ όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει από μια αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Στην Ελλάδα η ασπιρίνη κοστίζει 1,81 με τα 20 χάπια (20 ταμπλέτες). Στην Αγγλία το κουτί με τα 16 χάπια κοστίζει 2 λίρες και πέντε  λεπτά, δηλαδή σχεδόν δυόμιση ευρώ.

Ακριβότερο είναι ένα αποσυμφορητικό για τη μύτη. Στην Ελλάδα τα 10 ml ενός συγκεκριμένου σκευάσματος φτάνουν σχεδόν τα πέντε ευρώ, ενώ στην Αγγλία το ίδιο ακριβώς σκεύασμα κοστίζει 3,22.

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η διαφορά στις βιταμίνες. Η βιταμίνη που έχει συστατικό της το τζινγκο μπιλόμπα για την μνήμη η τιμή της είναι 22 ευρώ. Στην Αγγλία το ίδιο ακριβώς σκεύασμα κοστίζει 41% φτηνότερα. Δημοφιλείς πολυβιταμίνες στην Ελλάδα έχουν 14 ευρώ και σε αγγλικό κατάστημα στο διαδίκτυο κοστίζουν 6,38 δηλαδή 55% φθηνότερα!

Κρέμα ενυδάτωσης της ίδιας εταιρείας κοστολογείται στα 16 ευρώ στα ελληνικά φαρμακεία και 5 ευρω και 80 λεπτά στο διαδίκτυο.

Τι είναι αρκετά φθηνότερο στην Ελλάδα; Τα…  χάπια στυτικής δυσλειτουργίας. 4 χάπια στυτικής δυσλειτουργίας έχουν 40,98 ενώ στην Αγγλία είναι 20 ευρώ ακριβότερα. Ανάλογα όμως με την κατηγορία η διάθεσή τους στο διαδίκτυο ξεκινά από τα 8 ευρώ, χωρίς όμως να διασφαλίζεται η ποιότητα, όπως επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνονται παραγγελίες προϊόντων άγνωστης ταυτότητας.

Πηγή: Star.gr
Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.