Στις 7 Μαΐου θα διεξαχθούν οι φοιτητικές εκλογές για την ανάδειξη των ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων

Στις 7 Μαΐου οι φοιτητικές εκλογέςΣτις 7 Μαΐου θα διεξαχθούν τελικά φέτος οι φοιτητικές εκλογές για την ανάδειξη των ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων, λίγες ημέρες δηλαδή πριν από τις δημοτικές εκλογές -ενδεχομένως να αποτελέσουν κάποιου είδους σφυγμομέτρηση.

Βέβαια, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, η κάθε παράταξη εκδίδει τα δικά της αποτελέσματα, καθώς η ΕΦΕΕ δεν βγάζει πλέον αποτελέσματα.

Η ΔΑΠ σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις φοιτητικές εκλογές, τονίζει τα εξής: «Σήμερα, είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη για ενεργοποίηση των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων. Οι σύλλογοι πρέπει να λειτουργήσουν και το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα να μην αδρανεί απέναντι στις εξελίξεις και να βγει μπροστά, διεκδικώντας τα αυτονόητα».

»Απέναντι σε εκείνους που με τη χρήση βίας, κρατούν τα ιδρύματα κλειστά και αποκομμένα από την αγορά εργασίας ώστε να εξυπηρετήσουν τους μικροκομματικούς τους σκοπούς, με τη συμμετοχή στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, κάνουμε μια νέα αρχή».

»Όλοι μαζί, οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ στα πρότυπα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών ιδρυμάτων. Μια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που θα παρέχει στους αποφοίτους υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση, θα σέβεται τις θυσίες των φοιτητών και των οικογενειών τους και θα αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας».

Πηγή: protothema.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.