Στο δήμο Λουτρακίου 13.000 ευρώ στους αριστούχους μαθητές ή φοιτητές !

Πληρώνουμε 285 εκατομμύρια για τηλέφωνα στο Δημόσιο και… 5.300 ευρώ για κουβανέζικα πούρα

Από τους πρώτους στις σπατάλες του κρατικού χρήματος ο Δήμος μας, “δοξάζεται” πανελλαδικά ύστερα από άρθρο της εφημερίδας “Καθημερινή” που εμφανίζει τον δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας να γιορτάζει τους… αριστούχους μαθητές ή φοιτητές, δίνοντας «μπόνους» 13.000 ευρώ από το κρατικό ταμείο!

​Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας, ωστόσο, είναι η αθάνατη ελληνική πραγματικότητα: μέχρι και για… κουβανέζικα πούρα πληρώνουμε στο Δημόσιο, με τις νέες περιπτώσεις σπατάλης που είδαν το φως της δημοσιότητας να είναι πραγματικά εξοργιστικές!

Μετά την ηλεκτρονική καταγραφή δαπανών, που αποφάσισε να κάνει η κυβέρνηση για να μπει τάξη στο χάος, τα αποτελέσματα είναι… για να τραβάς τα μαλλιά σου.

Πάρε βαθιά ανάσα και διάβασε πού δίνονταν χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, την ώρα που έχουν σφίξει το ζωνάρι έως το μη περαιτέρω:

– Άγνωστος είναι ο αριθμός των τηλεφωνικών συνδέσεων που υπάρχουν σε όλο το Δημόσιο. Ωστόσο, για το μπλα μπλα των υπαλλήλων, που μάλλον τηλεφωνούν με δικά μας έξοδα μέχρι και στη θεία από το Σικάγο, πληρώνουμε ετησίως 285 εκατομμύρια ευρώ!

– Στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων έκαναν πρωτοχρονιάτικο πάρτι που κόστισε33.500 ευρώ, ενώ οι γιορτές κόστισαν στο δήμο Ορμυλίας Χαλκιδικής 6.000 ευρώ, για κάρτες που έστειλαν Χριστούγεννα και Πάσχα. Στο δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας γιόρταζαν τους… αριστούχους μαθητές ή φοιτητές, δίνοντας «μπόνους» 13.000 ευρώ από το κρατικό ταμείο!

– Στα χνάρια του Φιντέλ Κάστρο φαίνεται ότι βάδιζαν κάποιοι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που ξόδεψαν 5.300 ευρώ για… κουβανέζικα πούρα!

– Στη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Τρικάλων κερνούσαν… γνώσεις, χαρίζοντας σε 300 δευτεροετείς την «Στρατιωτική, Ναυτική και Αεροπορική Εγκυκλοπαίδεια», κάτι που κόστισε 15.000 ευρώ!

– Στη Φιλοσοφική Σχολή, κάποιος ξέχασε να σβήσει τα φώτα το Καλοκαίρι φεύγοντας για τις διακοπές, με αποτέλεσμα να πληρώσουμε 300.000 ευρώ, ενώ στο ΙΚΑ έφτιαξαν ιστοσελίδα 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.

– Για πρακτικά συνεδριάσεων που δεν έγιναν ποτέ, οι δημότες της Παλλήνης Χαλκιδικής πλήρωσαν τον 900 ευρώ τον μήνα Οκτώβριο, την ώρα που στον Πειραιά για να θυμούνται τον μακαρίτη δήμαρχοπλήρωσαν 4.500 ευρώ για το πορτρέτο του! Πάλι καλά, γιατί στη Γλυφάδα έθαψαν δήμαρχοπληρώνοντας… 37.000 ευρώ!

Πηγή: εφημερίδα «Η Καθημερινή»

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.