Στριπτίζ… διαμαρτυρίας

Στριπτίζ... διαμαρτυρίας

Στριπτίζ… διαμαρτυρίας

Ναπολιτάνοι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν γυμνοί σε τράπεζες και εφορίες ενάντια στα μέτρα λιτότητας. «Δεν θα μας αφήσετε με τα σώβρακα. Να πληρώσουν οι πλούσιοι», το σύνθημά τους που το μετέδωσαν με τον πλέον παραστατικό τρόπο

Μετά το μαζικό κίνημα εκατοντάδων χιλιάδων Αγανακτισμένων που κατασκήνωσαν πέρυσι για εβδομάδες ολόκληρες σε κεντρικές πλατείες της Γηραιάς Ηπείρου, νέα μόδα στην Ιταλία τείνει να γίνει το «στριπτίζ» διαμαρτυρίας.

Αυτά που έκαναν τους Ναπολιτάνους φοιτητές να βγουν κυριολεκτικά από τα ρούχα τους και να διαδηλώσουν την περασμένη Παρασκευή γυμνοί σε τράπεζες και εφορίες, οι οποίες ανέλαβαν για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών να κάνουν κατασχέσεις σπιτιών, δεν ήταν άλλα από τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης Μόντι.

«Δεν θα μας αφήσετε με τα σώβρακα. Εμείς το χρέος σας δεν το πληρώνουμε», ήταν το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν με τον πλέον… παραστατικό τρόπο οι νεαροί φορολογούμενοι.

Οπλισμένοι με ενημερωτικά φυλλάδια και τις γνωστές μάσκες τύπου «V for Vendetta» περίπου 30 φοιτητές εισέβαλαν το πρωί της Παρασκευής πρώτα στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας BNL Paribas της οδού Τολέντο της Νάπολι, όπου έκαναν κατάληψη για 2,5 ώρες, την ώρα που άλλοι 10 ενημέρωναν στον δρόμο τους περαστικούς για το κίνημά τους.

Γδύθηκαν
Αφωνοι όμως έμειναν οι πελάτες και οι υπάλληλοι της τράπεζας, όταν οι διαδηλωτές άρχισαν να γδύνονται για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα του Μόντι και της υπουργού Εργασίας, Ελσα Φορνέρο.

«Να πληρώσουν οι τράπεζες», «Κατάληψη των τραπεζών», «Βάλτε τους πλούσιους να πληρώσουν», «Δεν θα μας αφήσετε με τα σώβρακα» ήταν μερικά από τα συνθήματα στα πανό των νεαρών που προσέλκυσαν τα φώτα της δημοσιότητας με τη γυμνή διαμαρτυρία τους, την οποία επανέλαβαν αργότερα την ίδια ημέρα στην τράπεζα Cariparma Credit Agricole και την Εφορία.

Οι διαδηλωτές απαιτούν από τον Μάριο Μόντι, να ζητήσει από τους πλούσιους να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και φιλοδοξούν με σύνθημα «Ξεκινάμε από τον Νότο – κατά της κρίσης» να ξεκινήσουν ένα κίνημα που από τη νότια Ιταλία θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ιταλία και την Ευρώπη.

«Ενώ συνεχίζει να διακινείται μεγάλο κεφάλαιο και οι τράπεζες εξακολουθούν να αυξάνουν τα κέρδη τους, η ανεργία των νέων σε ορισμένες περιοχές του Νότου φτάνει το 50%», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η οργάνωση Zero81 που συμμετείχε στη διαμαρτυρία της Παρασκευής.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.