Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα κατά της συμφωνίας με τη στήριξη του Μίκη Θεοδωράκη

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα κατά της συμφωνίας με τη στήριξη του Μίκη ΘεοδωράκηΜε τις… ευλογίες του Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθεί η σημερινή συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους που διοργανώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα, στις επτά το απόγευμα στο Σύνταγμα, όπου θα μιλήσει ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τη συγκεκριμένη συμφωνία «επεκτείνει το μνημόνιο και συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική», ενώ κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή για κατάργηση του μνημονίου και όλων των εφαρμοστικών νόμων.

«Η συμφωνία και η λίστα μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνει όλα τα αρνητικά για τους εργαζόμενους μέτρα που πήρε το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, μαζί με την ΕΕ στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, μέτρα που βοηθούσαν και την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του κόμματος.

Ο κ.Κουτσούμπας μιλώντας χθες Πέμπτη στον ΑΝΤ1, χαρακτήρισε  «διαφημιστική απάτη» τα περί «σκληρής» διαπραγμάτευσης, εκτιμώντας ότι στο τέλος Ιουνίου θα έρθει νέο μνημόνιο.

Θυμίζουμε ότι ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, λίγα 24ωρα μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε χαιρετιστήρια επιστολή του για το συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ γράφει:  «Οι προδοτικές δεσμεύσεις του Μνημονίου εξακολουθούν να ισχύουν» αποφαίνεται 

Στις δεσμεύσεις του Μνημονίου που ισχύουν ακόμα περιλαμβάνει «την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους, την καθολική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας της χώρα και την απαγόρευση άσκησης εθνικής οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής»όροι που όπως προσθέτει «ταιριάζουν σε λαούς ραγιάδων και δούλων και όχι σε περήφανους και ελεύθερους πολίτες όπως θέλουμε και παλεύουμε να είμαστε ο Λαός και η Πατρίδα μας».  

Ο Μίκης Θεοδωράκης δηλώνει ακόμα ότι  «ως ελεύθερος Έλληνας» αισθάνεται αγανάκτηση και ντροπή γιατί «η καινούρια Βουλή ανέχεται ακόμα την ύπαρξη των μνημονίων που μας ντροπιάζουν και μας εξευτελίζουν διεθνώς και προ παντός απέναντι σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι», ενώ  απευθύνεται σε κάθε κατεύθυνση με την προγονική παραίνεση: «Ο τολμών νικά».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας ευχαρίστησε από την πλευρά του τον Μίκη Θεοδωράκη για τη χαιρετιστήρια επιστολή του «με στόχο να γίνει επιτέλους πράξη και απόφαση της Βουλής η πρόταση Νόμου που έχει καταθέσει από χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών Νόμων και δεσμεύσεων που απορρέουν από αυτά».

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.