Συνάντηση θα έχουν την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος

Το 25ευρω στην ατζέντα της συνάντησης Σαμαρά - Βενιζέλου Συνάντηση θα έχουν την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη.

Σε αυτή την πρώτη συνάντηση στο νέο έτος μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου, αναμένεται να τεθούν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα ζητήματα που αφορούν στην ελληνική Προεδρία της ΕΕ. Κατά τις ίδιες πηγές, θα εξετασθούν και θέματα που αφορούν στον νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ενόψει της έλευσής της στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πηγές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο των ρυθμίσεων και των βελτιώσεων που επεξεργάζεται και προτείνει το Κίνημα ως κοινωνικό πακέτο, αναφορικά με ζητήματα που αφορούν ευπαθείς ομάδες, αναμένεται να θέσει, μεταξύ άλλων και το θέμα, των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία, για το οποίο το ΠΑΣΟΚ έχει εκφράσει τη διαφωνία του.

H κόντρα για το εισιτήριο των 25 ευρώ συνεχίστηκε και το Σαββατοκύριακο καθώς ο υπουργός Υγείας επέμεινε χαρακτήρισε κοινωνικά δίκαιο και απαραίτητο το -ήδη ψηφισμένο και από το ΠΑΣΟΚ- μέτρο.

Μιλώντας στο Σκάι, ο κ.Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο σχετικός νόμος -όπως είναι ψηφισμένος – δεν προέβλεπε καμία απολύτως εξαίρεση για κανέναν.

«Τις εξαιρέσεις τις βάλαμε εμείς μετά από διαπραγματέυσεις με την τρόικα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η καταβολή των 25 ευρώ γίνεται μόνο στην περίπτωση που οι ασθενείς χρειαστεί να νοσηλευτούν μία νύχτα σε δημόσιο νοσοκομείο, ενώ εξήγησε ότι εξαίρεση αποτελεί μία σειρά κατηγοριών όπως οι χρονίως πάσχοντες, οι περιπτώσεις βραχείας νοσηλείας ή άτομα με ειδικές ανάγκες με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%.

Αναφορικά με τους ανέργους, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι προς το παρόν δεν μπορούν να εξαιρεθούν, προσθέτοντας ότι σε μία σειρά ευρωπαϊκών χωρών δεν εισάγεται κανείς εντελώς δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν υπολογίζει ούτε την υγεία των πολιτών
«Το χαράτσι για την εισαγωγή στα νοσοκομεία, δείχνει με τον πιο ακραίο τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν υπολογίζει τίποτα, ούτε καν την υγεία των πολιτών, μπροστά στη δέσμευσή της να υλοποιήσει το μνημόνιο» τονίζει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρει, επίσης, ότι «οι ενδοκυβερνητικές κόντρες λίγους μήνες μετά την πανηγυρική υπερψήφιση του συγκεκριμένου μέτρου τόσο από τη ΝΔ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ, δείχνουν ότι άλλο ένα ζήτημα το αντιμετωπίζουν ως μια ευκαιρία ανέξοδων επικοινωνιακών παιχνιδιών πάνω στην πλάτη ενός ελληνικού λαού που υποφέρει από την πολιτική τους».

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.