Συνέντευξη του Σταμάτη Κραουνάκη από το “Όλοι ένα” στο “Βίκτωρ ή τα παιδιά στην εξουσία” [Video]

Αυτό που ζήσαμε ήταν κάτι το απερίγραπτο! Όλοι ένα και όλοι συντονισμένοι σε έναν ρυθμό που σαν κύμα έπαιρνε τους θεατές και τους ενσωμάτωνε σε μια κοινή εμπειρία. Τι να πουν τα λόγια; Ό, τι μπορούν θα κάνουν για να αποδώσουν το συναίσθημα που ξεχείλιζε και κατέκλυζε όλη την κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Έτσι έπρεπε να γίνει σε μια τελευταία βραδιά που κλείνει έναν κύκλο για να ανοίξει ένας καινούριος. Ο Σταμάτης Κραουνάκης γέμιζε με τη φωνή του και το πιάνο του την κάθε χαραμάδα της ψυχής μας και οι μουσικοί καθώς και οι ερμηνευτές απέδιδαν τόσο τα τραγούδια όσο και τις απαγγελίες με τη σπάνια αμεσότητα που συναντάμε στις παραστάσεις του Σταμάτη Κραουνάκη. Από τα επιπλέον ωραία στοιχεία της βραδιάς ήταν η παρουσία της στιχουργού και ερμηνεύτριας Λίνας Νικολακοπούλου. Σε κάποιες στιγμές πέρασε από το μυαλό η σκέψη ότι θα έπρεπε να εφευρεθεί ένα νέο είδος χειροκροτήματος, πάνω από το γνωστό συντονισμένο δυνατό χειροκρότημα, κάτι που θα αποδίδει ακόμα πιο έντονα τη συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη για την απόλαυση που μας προσέφεραν οι καλλιτέχνες. Χωρίς υπερβολή ακόμα και στο Λονδίνο αξίζει να ταξιδέψει κάποιος αν είναι να δει και κυρίως να ζήσει ανάλογη μουσική, χορευτική και ποιητική εμπειρία.

Όμως ο κύκλος του “όλοι ένα” έκλεισε και ο Σταμάτης Κραουνάκης μας εκμυστηρεύτηκε ότι δεν νιώθει λύπη γι’ αυτό επειδή ακριβώς ολοκληρώθηκε αυτός ο κύκλος για να πάρει σειρά μια νέα δημιουργική πρόκληση. Στις 3 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Τέχνης  ο Σταμάτης Κραουνάκης παρουσιάζει την παράσταση “Βίκτωρ ή τα παιδιά στην εξουσία” την οποία αφενός ντύνει μουσικά με δικά του έργα και αφετέρου ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο – τον ρόλο ενός παιδιού 9 ετών που την ημέρα των γενεθλίων του διαλύει όλο το σύμπαν του και πεθαίνει. Πρόκειται για ένα έργο με βαθύ συμβολισμό που αποτέλεσε την προοικονομία της καταστροφής του αστικού ευρωπαϊκού συστήματος.
Η κουβέντα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης επεκτάθηκε και σε θέματα πολιτικά και κοινωνικά, δεν θα μπορούσε άλλωστε να μη φτάσει εκεί μια κουβέντα με τον Σταμάτη Κραουνάκη. Τότε ήταν που μοιράστηκε μαζί μας  ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στους πολιτικούς και πως η πολιτική είναι μια πλατφόρμα ψεύδους.

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελίνα Φανίδου:

Φωτογραφίες της παράστασης από το Stamatis Kraounakis

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.