Συνήθειες που κάνουν ευτυχισμένη μια γυναίκα και είναι στο δικό της χέρι

Δεν παραμελούν το σώμα τους

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα μάσκες προσώπου και ατελείωτες ώρες στην μπανιέρα. Αναφερόμαστε φυσικά στην σωματική άσκηση, κάθε είδους, που μόνο θετικά οφέλη έχει να προσφέρει στην ψυχική υγεία. Περπάτημα, τρέξιμο, ασκήσεις yoga στο σπίτι, βόλεϊ, όλα τα παραπάνω σε γεμίζουν ενέργεια και σε κάνουν χαρούμενη.

Περνούν χρόνο με τον εαυτό τους

Ακόμη και όταν είναι πολυάσχολες οι ευτυχισμένες γυναίκες βρίσκουν χρόνο για τον εαυτό τους. Όταν αφιερώνεις χρόνο αποκλειστικά σε σένα τότε μαθαίνεις να αγαπάς τον εαυτό σου και να κατανοείς όσα πραγματικά χρειάζεται. Αυτό φυσικά έχει ως αποτέλεσμα να χτίζεις σωστές σχέσεις με τους γύρω σου. Μην ξεχνάς να αφιερώνεις χρόνο σε σένα καθώς αυτό μπορεί να σε οδηγήσει ακόμη και σε μία διαφορετική φιλοσοφία ζωής.

Ασχολούνται με δημιουργικά χόμπι

H δημιουργικότητα αποτελεί βασική προϋπόθεση για να κατακτήσεις την ευτυχία. Επομένως τι καλύτερο από να ασχοληθείς με ένα χόμπι που εξάπτει την φαντασία σου; Πάρε μπογιές και ζωγράφισε αφηρημένα, πάρε χαρτί και μολύβι και γράψε ποιήματα ή κάνε κολλάζ με φωτογραφίες. Όλα αυτά θα σε γεμίσουν ενέργεια και στο τέλος της ημέρας θα σε κάνουν να χαμογελάσεις.

Δίνουν προτεραιότητα στον ύπνο

Αναρωτιέσαι από πού πηγάζει η αρνητική διάθεση; Η απάντηση είναι απλή. Στην έλλειψη ύπνου. Το έχουν αποδείξει αμέτρητες έρευνες όμως δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις πως όταν δεν κοιμάσαι σωστά την επόμενη ημέρα έχεις νεύρα. Ένας καλός ύπνος σε γεμίζει ευεξία και δύναμη γι αυτό προσπάθησε να βάζεις μία συγκεκριμένη ώρα ύπνου καθημερινά και καλό θα ήταν πριν κοιμηθείς να μην χαζεύεις στο κινητό σου. Ένα καλό βιβλίο είναι πάντα η καλύτερη συντροφιά για να κοιμηθείς πιο εύκολα.

Επιβραβεύουν τον εαυτό τους

Δουλεύεις σκληρά, προσπαθείς καθημερινά οπότε μία μικρή επιβράβευση σού αξίζει. Από το να κάνεις την αγαπημένη σου βόλτα, να φας ένα γλυκό έως να αγοράσεις εκείνο το φόρεμα που είδες και σου άρεσε.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.