Σύγκρουση δεξαμενόπλοιου – κρουαζιερόπλοιου με 220 Έλληνες

Resizer.ashx-2​Καλά στην υγεία τους είναι οι επιβάτες, μεταξύ τους δεκάδες Έλληνες, και το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου “CELESTIAL CRYSTAL” με σημαία Μάλτας, που συγκρούσθηκε τα ξημερώματα με δεξαμενόπλοιο στη θαλάσσια περιοχή της Καλλίπολης στο στενό των Δαρδανελίων.Στο CELESTIAL CRYSTAL επιβαίνουν οκτακόσιοι πενήντα τρεις επιβάτες, από τους οποίους εκατόν εβδομήντα 170 Έλληνες και τριακόσια ογδόντα δύο 382 μέλη του πληρώματος εκ των οποίων πενήντα 50 Έλληνες.

Από το περιστατικό προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στα δύο πλοία.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος το θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με τις τουρκικές αρχές ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή αποβίβαση των επιβαινόντων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο πλοίο επικράτησε απόλυτη τάξη και ψυχραιμία στους επιβάτες ενώ ο πλοίαρχος ενημέρωσε άμεσα το πλήρωμα και τις λιμενικές τουρκικές αρχές.

Το πλοίο αγκυροβόλησε σε ασφαλές σημείο.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του CELESTIAL CRYSTAL έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των επιβατών προχώρησε σε ακύρωση της συγκεκριμένης 7ήμερης κρουαζιέρας.
Παράλληλα δρομολογεί την αποβίβαση των επιβατών στο λιμάνι της Καλλίπολης, δίνοντας εναλλακτικές επιλογές στους επιβάτες είτε για τη συνέχιση της κρουαζιέρας με κάποιο άλλο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας εξασφαλίζοντας δωρεάν διαμονή και αεροπορικό εισιτήριο.

Οι επιβάτες θα αποζημιωθούν λαμβάνοντας το αντίτιμο του εισιτηρίου ενώ η εταιρεία θα προσφέρει μία δωρεάν κρουαζιέρα την οποία θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι το τέλος του 2016.
Σημειώνεται ότι το στενό των Δαρδανελίων είναι μια θαλάσσια περιοχή που έχουν αναφερθεί αρκετά ατυχήματα λόγω της πυκνότητας της κυκλοφορίας, των έντονων και απρόβλεπτων ρευμάτων καθώς και του στενού διάπλου.

Επίσης έχουν αναφερθεί κατα καιρούς από πλοιάρχους διαφόρων πλοίων προβλήματα στην ορατότητα λόγω της δυσκολίας εντοπισμού των φανών ναυσιπλοΐας, εξαιτίας του φωτισμού στις ακτές.

Σύμφωνα με στοιχεία ναυτιλιακών εταιρειών τα τελευταία 50 χρόνια έχουν συμβεί στην περιοχή περίπου 500 ατυχήματα.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.