Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ: στο επίκεντρο οι αποζημιώσεις των 20-30 εκατ. για τα ροδάκινα!

image​Οι ροδακινοπαραγωγοί διεκδικούν αποζημίωση η οποία θα κυμαίνεται σε περίπου 25 λεπτά για κάθε κιλό αδιάθετων προϊόντων.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης του υπουργείου Εξωτερικών ήταν οι αποζημιώσεις των 20-30 εκατ. για τα ροδάκινα, οι επιπτώσεις στην χώρα μας από το ρωσικό εμπάργκο σε Δυτικά οπωροκηπευτικά και κρεατικά.

Στην σύσκεψη που έγινε υπό τον υφυπουργό Δημήτρη Κούρκουλα συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα συναρμόδια υπουργεία, παραγωγών και ιδιοκτητών φορτηγών που πραγματοποιούν διεθνή δρομολόγια.

Συζητήθηκε επίσης η διάθεση των προϊόντων που προορίζονταν για τη Ρωσία σε άλλες αγορές.

Η Ελλάδα ασκεί «υπεύθυνη εξωτερική πολιτική» και έτσι συμμετέχει στις αποφάσεις υποστήριξε στη σύσκεψη ο κ. Κούρκουλας, ενώ αξιωματούχοι, του υπουργείου Εξωτερικών υποστηρίζουν ότι σε μεγάλο βαθμό θα βρεθούν αγορές υποκατάστασης για τα προϊόντα που εξάγει η Ελλάδα.

Οι ροδακινοπαραγωγοί διεκδικούν αποζημίωση η οποία θα κυμαίνεται σε περίπου 25 λεπτά του ευρώ για κάθε κιλό αδιάθετων προϊόντων.

Σε περίπου 47.000 τόνους ανέρχονται συνολικά οι αδιάθετες ποσότητες ροδακίνων και νεκταρινιών στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας, σύμφωνα με τις απογραφές της Διεύθυνσης Γεωργίας.

Οι ροδακινοπαραγωγοί σήμερα συναντήθηκαν με τον Φώτη Κουβέλη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.