Τατούλης για Προαστιακό Λουτρακίου: Έτοιμοι για ένταξη μόλις καταθέσει ο ΟΣΕ την οριστική μελέτη

Προαστιακος Αθηνα ΛοτρακιΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης αναφερόμενος στην ένταξη του Προαστιακού Λουτρακίου τόνισε τα ακόλουθα: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαρχής έθεσε σε προτεραιότητα του στρατηγικού της σχεδιασμού την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου μέχρι το Λουτράκι και η απόφασή μας αυτή επιβεβαιώνεται από τις συναντήσεις με την ηγεσία του ΟΣΕ, από τις συναντήσεις με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Γιοχάνες Χαν, από την εγγραφή της στις αποφάσεις της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΔΕΠΙΝ, από τις συναντήσεις με τον αρμόδιο Υφυπουργό και τέλος από την τοποθέτηση του ίδιου του προέδρου του ΟΣΕ στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013.

Δικαιούχος του έργου, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, είναι ο ΟΣΕ και η ΕΡΓΟΣΕ, υποχρέωση των οποίων είναι η επικαιροποίηση της μελέτης και η υποβολή των τεχνικών δελτίων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για ένταξη στο ΕΣΠΑ. «Αφ’ ης στιγμής αυτό γίνει, το έργο θα ενταχθεί άμεσα στο ΕΣΠΑ, με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότησή του είτε κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, όπως είναι και ο στόχος, είτε κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο, η οποία ξεκινά σε λίγους μήνες».

Μετά τις πιέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης, ο ΟΣΕ τοποθέτησε το συγκεκριμένο έργο πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του, όπως άλλωστε διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΟΣΕ, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αυτό που απαιτείται άμεσα, όπως πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, είναι η επικαιροποίηση της μελέτης, η οποία σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ βρίσκεται στο στάδιο της προμελέτης, και η προσθήκη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλογιζόμενη τα προβλήματα και με διάθεση επίσπευσης των διαδικασιών έχει επίσης εκδηλώσει την πρόθεση να αναλάβει και το κόστος της μελέτης» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι τα 10 περίπου εκατομμύρια ευρώ που πιθανώς να απαιτηθούν για το έργο είναι εξασφαλισμένα και στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο και στην επόμενη.

Ο κ. Τατούλης εξήρε επίσης το υψηλότατο επίπεδο συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, όπου με κόπο, κόστος και σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία έχει αποδώσει ελπιδοφόρα αποτελέσματα.

«Ενδιαφέρον μας είναι η επανενεργοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, για την αναβάθμιση του οποίου δαπανήθηκαν τεράστια ποσά και μόλις αυτή έγινε, κατέστη ανενεργό» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.