Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία ή μήπως τη φέρνουν;

Το μυστικό της ευτυχίας που έψαχνε βρήκε ένας εκατομμυριούχος επιχειρηματίας από το Τελφς της Αυστρίας. Όχι δεν είδε τις δουλειές του να παίρνουν τα πάνω τους, ούτε βρήκε τον έρωτα της ζωής του… βρήκε όμως τον τρόπο να γίνει ευτυχισμένος: μοίρασε όλα του τα υπάρχοντα και τα χρήματα σε αυτούς που είχαν ανάγκη.

Ο 49χρονος Καρλ Ράμπεντερ, ο οποίος το 2010 είχε δηλώσει την πρόθεσή του να απαλλαγεί από τα υλικά αγαθά, πούλησε την επιχείρησή του, την πολυτελή του κατοικία στις Άλπεις, τη λιμουζίνα του, το σπορ αμάξι του καθώς και το ιδιωτικό αεροσκάφος του και μοίρασε τα λεφτά σε φιλανθρωπίες, ενώ έδωσε πολλά δάνεια σε πολίτες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, οι οποίοι δεν μπορούσαν να δανειοδοτηθούν από καμία τράπεζα.

Πλέον ζει σε ένα μικρό σπίτι και κερδίζει κάτι παραπάνω από 1000 ευρώ το μήνα, ως σύμβουλος επιχειρήσεων.


Όπως αναφέρουν οι austriantimes.at ο πρώην εκατομμυριούχος τονίζει ότι μόνο τώρα, που έχει απαλλλαγεί από τα χρήματα, είναι ευτυχισμένος. «Αν κάποιος σημειώσει τα πράγματα που τον κάνουν πραγματικά ευτυχισμένο, θα καταλάβει τι εννοώ. Η αγάπη, ο ήλιος, ο καθαρός αέρας… αυτά είναι που με κάνουν πραγματικά ευτυχισμένο», τόνισε.

Μάλιστα αναφερόμενος στο πλούσιο παρελθόν του, σημείωσε ότι στις φωτογραφίες φαινόταν δυστυχισμένος, ενώ τώρα είναι χαρούμενος.

Πολύ χρήσιμη η στάση του όμως υπάρχουν τρία “αλλά”
Πρώτον αφού τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία, πως κατάφερε να προσφέρει ευτυχία χαρίζοντας τα λεφτά του και τα αγαθά που αγοραάστηκαν με αυτά;
Δεύτερον: για να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτά που φέρνουν την ευτυχία όπως ο καθαρός αέρας, ο ήλιος κτλ. πρέπει να έχεις ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο, άρα λεφτά.
Τρίτον: Αυτό το οποίο θεωρεί απλότητα ο κύριος Ρέμπεντερ είναι η ευτυχία για τους περισσότερους από εμάς.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.