“Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμμ” στο Λουτράκι την Κυριακή 26 Οκτωβρίου !

"Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμμ" στο Λουτράκι την Κυριακή 26 Οκτωβρίου Μετά το πολύ πετυχημένο ανέβασμα της «Χάιντι», ο Χρήστος Τριπόδης και η παιδική σκηνή της Θεατρικής Εταιρίας Μέθεξις,συνεχίζοντας την ποιοτική πορεία στο χώρο του παιδικού θεάτρου ανεβάζουν τον φετινό χειμώνα,

« Τα παραμύθια των αδερφών Γκριμμ»,

την Κυριακή 26 Οκτωβρίου στο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ» ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  για δύο μοναδικές παραστάσεις στις  11:30  το πρωί και στις  5  το απόγευμα.

Mια φορά και έναν καιρό… και το ταξίδι ξεκινά!

Ποιος δεν ξέρει τους Αδελφούς Γκριμμ; τους συγγραφείς και συλλέκτες παραδοσιακών παραμυθιών. Ποιος δεν ξέρει τα παραμύθια τους; Κοκκινοσκουφίτσα,  Ωραία ΚοιμωμένηΧιονάτη,  Χάνσελ και Γκρέτελ και πολλά πολλά άλλα. Παραμύθια που άντεξαν στο χρόνο, ανέθρεψαν ολόκληρες γενιές και αποτελούν μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Για πρώτη φορά μια παιδική θεατρική παράσταση που μέσα από τις κλασικές ιστορίες των Αδελφών Γκριμμ και τους ήρωες τους, προσκαλεί  τα παιδιά να ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο των παραμυθιών τους και να μπουν σ’ αυτόν.

Νεράιδες, ζώα, ξωτικά, θαυματουργά δαχτυλίδια, περίεργα πουλιά, βασιλιάδες, μάγισσες, πρίγκιπες, πριγκίπισσες, αποτελούν το πολύχρωμο σκηνικό των παραμυθιών σε μια διαδραστική παράσταση μέσα στο νερό με αληθινές λίμνες, δέντρα, εντυπωσιακά κοστούμια και  υπέροχες μουσικές.

Η αξία της αγάπης, της αλληλεγγύης, της αποδοχής, της  γενναιοδωρίας, της πίστης στον εαυτό μας , μέσα  από τη σύγκρουση καλού και κακού και με όπλο την εξυπνάδα ενάντια στην δύναμη ,είναι μερικά από τα διδακτικά μηνύματα των παλιών αυτών λαϊκών παραμυθιών της «γιαγιάς».

Ένας ολόκληρος κόσμος που βγαίνει από τα παραμύθια-λογοτεχνήματα των δύο παραμυθάδων και δεν έχει πάψει εδώ και δύο αιώνες να φωλιάζει στην καρδιά παιδιών και ενηλίκων σε ολόκληρο τον κόσμο, τροφοδοτώντας τη φαντασία τους και ενθαρρύνοντας τους να πιστέψουν στις αξίες της ζωής και να χτίσουν τη δική τους προσωπικότητα.

Η διασκευή έχει γίνει από τον αγαπημένο ηθοποιό Φώτη Σπύρο, ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρήστος Τριπόδης,ο οποίος και πρωταγωνιστεί.

Μια καταπληκτική κωμωδία που έχει μαγέψει το κοινό και θα σας μείνει αξέχαστη.

Μια θεατρική παράσταση , για κάθε ηλικία, που δεν πρέπει να χάσετε .

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Αδερφοί Γριμμ

Διασκευή- Μετάφραση : Φώτης Σπύρος

-Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης

Βοηθός Σκηνοθέτη : Ηλίας Μπαγεώργος

Σκηνικά: Βαλεντίνο Βαλάσης

Κουστούμια: Ελένη Ψύρρα

Φωτισμοί: Κώστας Χάνας

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.