Τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι δεν σε θέλει!

Η πρώτη φορά που βγαίνεις με κάποιον που μόλις έχεις γνωρίσει είναι ιδιαιτέρως αγχωτική. Από το πρωί ξεκινά το άγχος…

Τι θα φορέσω, πώς θα το φορέσω, τα μαλλιά, τι μακιγιάζ, ποια παπούτσια; Και αφού ξεπεράσεις τα πρακτικά του θέματος, αρχίζουν τα ψυχολογικά. Κι αν δεν του αρέσω; Κι αν το ραντεβού είναι μια καταστροφή; Και διάφορα άλλα που δημιουργούν την απόλυτη φασαρία μέσα στο κεφάλι που σου στερούν τη χαλαρότητα και την ευκαιρία απλά να απολαύσεις την συντροφιά ενός άντρα που σου αρέσει…

Είσαι στο πρώτο ραντεβού μαζί του. Έχεις άγχος. Το ένστικτό σου απεργεί και αδυνατείς να καταλάβεις αν σε θέλει ή όχι. Ας υπήρχε κάποιος μαγικός τρόπος, κάποιος θεός του πρώτου ραντεβού να σου ψιθυρίσει στο αφτί την πραγματικότητα. Έτσι, για να ξέρεις που βαδίζεις… Για να μην αρχίσεις να έχεις ελπίδες άδικα…

Η γλώσσα του σώματος είναι αλάνθαστη και ίσως ο μοναδικός τρόπος να “πιάσεις” το νόημα. Διάβασε τα σημάδια που σου αποκαλύπτουν ότι το ραντεβού σου θα προτιμούσε να είναι κάπου αλλού, ότι δεν είναι και τόσο θετικός, ότι “δεν” γενικώς!

Τα σημάδια

1. Σταυρωμένα χέρια στο στήθος

Μμμμ… Μια κίνηση που δείχνει ότι ο απέναντι κλείνεται. Δεν είναι και τόσο ανοιχτός στην επικοινωνία. Μυρίζει επιφυλακτικότητα ή -μην τρομάξεις- δημιουργεί ένα τείχος ανάμεσά σας. Βάζει ένα διαχωριστικό μεταξύ σας. Τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά. Για σκέψου… Εσύ πότε σταυρώνεις τα χέρια σου στο στήθος; Σίγουρα όχι όταν περνάς τις καλύτερες στιγμές της ζωής σου.

2. Το βλέμμα δεν κάνει focus

Δεν σε κοιτάει στα μάτια. Το βλέμμα του σκανάρει το χώρο, περιπλανιέται από δω κι από κει. Σου ρίχνει κλεφτές ματιές, αλλά ξαναχάνεται στον ορίζοντα. Και αυτό φυσικά δεν μπορεί να προμηνύει κάτι καλό. Ή βαριέται ή δεν βρίσκει ενδιαφέρον σε όσα λες ή δεν πιστεύει αυτά που λες.

3. Χέρια… σφιχτά

Παρατήρησε τα χέρια του, τις παλάμες του, αν δεν είναι χαλαρές, ανοιχτές, άρχισε να ανησυχείς. Ένας άνθρωπος που έχει τα χέρια σφιχτές γροθιές ή αρκετά κλειστά δεν είναι χαλαρός. Δεν νιώθει άνετα. Κι όταν δεν νιώθουμε άνετα, τι σημαίνει; Ότι δεν περνάμε καλά μάλλον.

4. Το κεφάλι του

Μήπως στηρίζει το κεφάλι στα χέρια του, μήπως έχει γύρει και ακουμπά στον διπλανό τοίχο, μήπως η στάση του σώματός του δείχνει ότι βαριέται. Όταν περνάς καλά, είσαι “ζωντανός”, ευθυτενής, η προσοχή σου είναι στραμμένη στον απέναντί σου, κρέμεσαι από τα χείλη του, τον κοιτάς στα μάτια και δεν γέρνεις. Εκτός βέβαια κι αν ο άνθρωπος είναι απλά πολύ κουρασμένος. Αλλά γιατί δεν στο λέει… Η κούραση δεν είναι ντροπή!

5. Το κεφάλι του πάλι

Μήπως κουνάει συνεχώς το κεφάλι του καταφατικά σε ό, τι κι αν πεις; Μήπως αρχίζει να θυμίζει εκείνα τα σκυλάκια που βάζουμε στο αυτοκίνητο και κουνάνε το κεφάλι τους πάνω-κάτω; Μήπως νομίζεις ότι συμφωνεί με όλα όσα λες; Μήπως κάνεις λάθος; Το συνεχές κούνημα του κεφαλιού δείχνει ότι κάθε άλλο παρά σε ακούει. Για αυτό και είναι τόσο “εκδηλωτικός”. Γιατί δεν σε προσέχει.

6. Οι κατευθύνσεις

Τσέκαρε τα άκρα. Οι ώμοι του; Τα γονατά του; Τα χέρια του; Τα δάχτυλά του; Δείχνουν προς το μέρος σου, είναι στραμένα πάνω σου; Αν όχι… πρέπει να ανησυχήσεις. Το σώμα μας έχει την τάση να κλίνει προς το μέρος εκείνου που μας ενδιαφέρει. Και αλλού όταν δεν μας ενδιαφέρει. Το σώμα προδίδει να πάντα. Το υποσυνείδητο εκφράζεται και μαρτυρά όσα το στόμα δεν τολμάει να πει…

7. Οι αποστάσεις

Πού κάθεσαι; Πού κάθεται; Κάθεται δίπλα σου; Μπορεί να κάνει μια έτσι -κατά λάθος- και να σε αγγίξει; Μπορείς γελώντας λίγο να τον ακουμπήσεις ή κάθεται τόσο μακριά που πρέπει να πάρεις τρένο; Αν έχετε μεγάλη απόσταση μεταξύ σας… δεν είναι καλό. Το πρώτο ραντεβού βασίζεται στα δήθεν τυχαία αγγίγματα. Κι όταν κάποιος από τους δύο έχει εξασφαλίσει ότι δεν θα συμβούν (λόγω απόστασης) τα πράγματα είναι αποκαρδιωτικά.

8. Κάνε την πρόσθεση

Πριν αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι δεν σε θέλει πρέπει να λάβεις υπόψην σου ότι ένα σημάδι μόνο από τα παραπάνω δεν αρκεί για να βγάλεις συμπεράσματα. Μπορεί να μην σε κοιτάει στα μάτια ή μπορεί να μην σε αγγίζει γιατί είναι ντροπαλός, διακριτικός. Μπορεί να είναι κουρασμένος και για αυτό να στηρίζει το κεφάλι του. Πολλά μπορεί. Το κάθε σημάδι από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα απόλυτο. Στα τέσσερα καίγεσαι…

Αν έχεις παρατηρήσει τουλάχιστον τέσσερα από τα παραπάνω σημάδια, τότε καλό είναι να αρχίσεις να πιστεύεις ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο ραντεβού.

Εκτός κι αν το αγόρι γνωρίζει και χειρίζεται τη γλώσσα του σώματος ώστε να μην καταλάβεις ότι του αρέσεις. Αλλά αυτό καλό είναι τώρα;

Πηγή: 24ωρο 

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.