Τελευταίο αντίο στον… αετό Νίκο Σαμαρά

Ο Ελληνικός αθλητισμός και ιδιαίτερα το βόλεϊ σήμερα στις 15:00 αποχαιρετά τον μεγάλο Νίκο Σαμαρά. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στον Άγιο Παντελεήμονα της Λήμνου, τόπο καταγωγής της συζύγου του και του πεντάχρονου γιου τους, αλλά παράλληλα εργασίας και κατοικίας του το τελευταίο διάστημα.

Στο τελευταίο «αντίο» θα τον συνοδέψει πλήθος κόσμου που τον γνώρισε, τον αγάπησε και μέσω αυτού το βόλεϊ. Η σωρός του «αετού» θα μεταφερθεί με C-130 από την Ελευσίνα στη Λήμνο στις 13:00. Σε αυτό θα επιβαίνουν και περίπου 30 δικοί του άνθρωποι. Στις 12:00 θα αναχωρήσει από το «Ελ. Βενιζέλος» και προτού μεταβεί στη Λήμνο θα κάνει ενδιάμεση στάση στην Αλεξανδρούπολη για να πάρει συγγενείς και φίλους του εκλιπόντος.

Οι τιμές στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά… αμέτρητες. Σε αρκετά ματς του ιταλικού πρωταθλήματος κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. Η διοίκηση της Ραβένα έκανε δεκτό το αίτημα του Σάκη Ψάρρα στην αναμέτρηση με την Κούνεο, ενώ ο ίδιος μαζί με τον συμπαίκτη του, Παναγιώτη Πελεκούδα, αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια. Ανάλογο αίτημα έκαναν στις δικές τους ομάδες οι Δημήτρης Τζούριτς της Τρεντίνο και Ανδρέας Φράγκος της Λατίνα.

Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε στα παιχνίδια των Εθνικών Παίδων και Κορασίδων. Μάλιστα ο αρχηγός των Παίδων, Γιώργος Τζιουμάκας στον αγώνα προκριματικών του Euro με την Κροατία κρατούσε μία φωτογραφία του Νίκου Σαμαρά κατά την παρουσίαση των ομάδων.

Η Ορεστιάδα ήδη απέσυρε τη φανέλα με το νούμερο «9», με την οποία μεγαλούργησε ο αδικοχαμένος αθλητής, ενώ έχει αποφασίσει να μετονομάσει το κλειστό γυμναστήριο της πόλης σε «Νίκος Σαμαράς», να κατασκευαστεί η προτομή του στην κεντρική πλατεία και να μετονομαστεί η οδός Βασιλέως Κωνσταντίνου σε «Νίκου Σαμαρά».

Πηγή: athina984.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.