Το καινοτόμο προϊόν που τον έκανε εκατομμυριούχο! Κι όμως…

Μπορεί η περίφημη τροχήλατη τσάντα, να τον οδήγησε μέχρι τις αίθουσες των δικαστηρίων..ωστόσο πρόκειται για μια πατέντα που αγαπήθηκε από τα παιδιά φέρνοντας στην τσέπη του Rob Law κέρδη ύψους 7 εκατομμυρίων λιρών το χρόνο.

Το «Trunki» όπως ονομάζεται το καινοτόμο προϊόν είναι μια βαλίτσα με ρόδες και ιμάντα, που φοριέται σαν τσάντα και προσφέρει απόλαυση στα παιδιά που το χρησιμοποιούν σαν αυτοκινητάκι.

Μέχρι τώρα ο Law έχει πουλήσει 2 εκατομμύρια «Trunki», έχοντας οδηγηθεί μέχρι το δικαστήριο όταν μια οικογένεια κατηγόρησε την εταιρεία ότι ο ιμάντας έσπασε προκαλώντας τραυματισμό. Οπως αποδείχτηκε το περιστατικό συνέβη σε μια διαδήλωση κι έτσι ο Law αποχώρησε από το δικαστήριο πανηγυρικά για να επιστρέψει τέσσερα χρόνια αργότερα διεκδικώντας την κατοχύρωση της πατέντας του.

Βλέποντας την τρομερή επιτυχία του «Trunki», η αντίπαλη εταιρία PMS International Limited εισήγαγε στην αγορά ένα νέο προϊόν, το «Kiddee» οποίο έμοιαζε τρομακτικά με το «Trunki». Οπως ανέφερε η εταιρία πρόκειται για ένα διαφορετικό προϊόν καθώς είναι πιο κομψό, με στρογγυλεμένες γωνίες λιγότερο στιλιζαρισμένο. Δυστυχώς για τον πρωτοπόρο Rob Law το δικαστήριο δικαίωσε την αντίπαλη εταιρεία υποστηρίζοντας πως ο σχεδιασμός του αντίπαλου προϊόντος όντως διαφέρει κάνοντας τον πρώτο δημιουργό να ρίξει τις τιμές στην ευρωπαϊκή αγορά απαντώντας στο ανταγωνιστικό χτύπημα.

Πάντως το καινοτόμο προϊόν που πολλοί ονομάζουν «ροντέο» τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο καινοτομίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.