Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και τις παραλίες μετά τις εκλογές

Παραλία-Λουτρακίου-3-574x1024Σε δύο κινήσεις προκειμένου να διαλυθεί η σύγχυση γύρω από ευαίσθητα θέματα που αφορούν την κοινωνία προχώρησε χθες το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης

Κατ’ αρχάς σε ό,τι αφορά το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, ο υπουργός Επικρατείας Δημ. Σταμάτης με παρέμβασή του κατέστησε σαφές ότι δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση και πως το όλο θέμα βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης και παρέπεμψε για μετά τις ευρωεκλογές τον καθορισμό της κυβερνητικής πολιτικής. «Το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό και τις παραλίες», είπε χαρακτηριστικά, «βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης.

Ο πρωθυπουργός επιθυμεί η διαβούλευση να είναι εξαντλητική και ουσιαστική, με στόχο την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών του θέματος. Ζήτησε, επίσης, μετά τις ευρωεκλογές να ενημερωθεί η κυβέρνηση για τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα αυτής της διαβούλευσης, προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική θέση της».

Την ίδια ώρα με παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χ. Θεοχάρης προέβη χθες σε διορθωτική ανακοίνωση σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό του για την κάλυψη των στόχων που έχουν τεθεί για τα έσοδα, υπενθυμίζοντας τα όρια για το ακατάσχετο και πως ο σκοπός του δεν είναι η δίωξη των μικροοφειλετών και των μικροκαταθετών.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.