Το παραμύθι με την Ωραία Κοιμωμένη πως εξηγείται επιστημονικά

Η Αλάνα Γουόμγκ, είναι ένα πανέμορφο χαρούμενο κορίτσι που πάσχει από μια πολύ σπάνια νευρολογική ασθένεια. Μπορεί να κοιμηθεί για πολύ καιρό, από εβδομάδες μέχρι και μήνες και να σηκώνεται μόνο για να πάει τουαλέτα και να φάει. Στη συνέχεια επιστρέφει στο κρεββάτι για να συνεχίσει τον ύπνο της.  

Η ασθένεια ονομάζεται “σύνδρομο Kleine Levin”, ή αλλιώς το “σύνδρομο της Ωραίας κοιμωμένης”. Πρόκειται για μια νευρολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από μεγάλες περιόδους ύπνου αλλά και φαγητού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την έναρξη του επεισοδίου ο ασθενής γίνεται νωθρός, τον πιάνει υπνηλία και θέλει συνέχεια να κοιμάται όπως και το κάνει. Ξυπνάει μόνο για να φάει και να πάει τουαλέτα. Τις υπόλοιπες στιγμές που είναι ξύπνιος, παρουσιάζει συμπεριφορά μικρού παιδιού, βρίσκεται σε σύγχυση και έχει απάθεια, δηλαδή δεν έχει κανένα συναίσθημα.

Οι επιστήμονες ακόμη δεν έχουν βρει τα ακριβή αίτια της ασθένειας, γνωρίζουν ότι προσβάλλει μετά την εφηβεία, και “προτιμά” τα αγόρια σε σχέση με τα κορίτσια σε αναλογία 3:1. Κάποιοι λένε ότι είναι κληρονομική πάθηση, κάποιοι άλλοι επιστήμονες λένε ότι είναι μια αυτοάνοση διαταραχή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=iLOM9qKsC-c&w=480&h=270]

Πηγή:iatropedia.com

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.