Το πιο τέλειο ρολόι που έφτιαξε ανθρώπινο χέρι κόστους 24 εκατομμυρίων

imageΕίναι ό,τι πιο τέλειο έχει κατασκευάσει ποτέ ανθρώπινο χέρι. Ο δημιουργός του πιο ακριβού πλέον στον κόσμο ρολογιού χρειάστηκε τρία χρόνια σχεδίασης και άλλα πέντε χρόνια δουλειάς για να το κατασκευάσει! Μόλις χθες το ρολόι αυτό έσπασε όλα τα ρεκόρ σε δημοπρασία πιάνοντας τα 24 εκατομμύρια δολάρια!Τα νούμερα από μόνα τους πραγματικά ζαλίζουν. Η τιμή που έπιασε είναι υπερδιπλάσια του αμέσως επόμενου πιο ακριβού ρολογιού που έφτασε στα 11 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για ένα ρολόι τσέπης. Το παρήγγειλε το 1925 ο τραπεζίτης Χένρι Γκρέιβς στον εξαιρετικό τεχνίτη Π. Φίλιπ. Το 1933 το ρολόι ολοκληρώθηκε και πράγματι φάνηκε ότι η αναμονή των οκτώ ετών άξιζε τον κόπο.

Το ρολόι αυτό είναι ο πιο πολύπλοκος μηχανισμός που φτιάχτηκε ποτέ αποκλειστικά από ανθρώπινο στην τέχνη της ωρολογοποιίας. Χρειάστηκε χρόνια για να ξεπεραστεί η πολυπλοκότητα του μηχανισμού του αλλά και πάλι με τη βοήθεια μηχανών. Έτσι παραμένει μοναδικό και έτσι πιάνει την τιμή αυτή!

Επίσης δεν λέει απλά την ώρα. Έχει μηχανισμό που υπολογίζει τις φάσεις της σελήνης, την ανατολή και τη δύση του ήλιου και άλλα πολλά…

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.