Το προεδρικό αεροσκάφος εκτελεί… χρέη αεροταξί!

Το προεδρικό αεροσκάφος εκτελεί... χρέη αεροταξί!

Το προεδρικό αεροσκάφος Embraer αποκτήθηκε το 2002 αντί 21 εκατ.ευρώ . Ωστόσο, το 2012, στα πλαίσια των περίφημων περικοπών, «αφοπλίστηκε» και παραχωρήθηκε στην Πολεμική Αεροπορία, με την εντολή να πωληθεί και τα έσοδα από την πώλησή του να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη άλλων αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η συγκεκριμένη εντολή, όπως άλλωστε και δεκάδες άλλες, έμεινε φυσικά στα χαρτιά, και πλέον το αεροσκάφος με τις αναπαυτικές δερμάτινες πολυθρόνες χρησιμοποιείται… για να μεταφέρει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και την αλληλογραφία μεταξύ των στρατοπέδων!

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», το «ταχυδρομικό» αεροσκάφος κοστίζει στο ελληνικό Δημόσιο 3.452 ευρώ ανά ώρα πτήσης. Την ώρα δηλαδή που ο μέσος Έλληνας αγωνίζεται να επιβιώσει, το κράτος σκορπάει αλόγιστα τόσες χιλιάδες ευρώ!

Και δυστυχώς ο παραλογισμός δεν σταματάει εδώ! Και εξηγούμε. Θα περίμενε κανείς ότι αφού για οποιοδήποτε τέλος πάντων λόγο διαπράττουν το «έγκλημα», θα είχαν τουλάχιστον κάποιο μέτρο…

Φρούδες οι ελπίδες για μία ακόμη φορά: Το αεροσκάφος, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, χρησιμοποιείται ακόμα και για να μεταφέρει έναν μόνο ταχυδρομικό σάκο! Όπως συνέβη πρόσφατα στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, όπου έκπληκτοι οι υπάλληλοι αλλά και επιβάτες άλλων πτήσεων είδαν το αεροσκάφος να προσγειώνεται και το πλήρωμα να παραδίδει το έναν σάκο σε αξιωματικό της υπομονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται εγκατεστημένη στο νησί.

Πηγή: newsbomb.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.