Το Σάββατο η ορκωμοσία της νέας Βουλής και την Κυριακή η εκλογή νέου προέδρου   

vouli
Το Σάββατο 3/10/ στις 11  το πρωί  θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των 300 μελών της νέας Βουλής
, η οποία προέκυψε από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Η Ημερήσια Διάταξη  για την έναρξη της ΙΖ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου  υπογράφεται από τον Δ’ Αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νικήτα Κακλαμάνη, καθώς,  σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής,  στις δύο πρώτες συνεδριάσεις της νέας Βουλής προεδρεύει ο πρώτος τη τάξει Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής που έχει επανεκλεγεί.

Με δεδομένο ότι  δεν ήταν καν υποψήφιος ο  Α’ Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ότι  ο Β’ Αντιπρόεδρος Γιάννης Μπαλάφας είναι πλέον μέλος της κυβέρνησης και δεν μπορεί να προεδρεύσει και η Γ’ Αντιπρόεδρος Δέσποινα Χαραλαμπίδου δεν επανεξελέγη, ως υποψήφια με την ΛΑΕ, ο κ. Κακλαμάνης είναι αυτός  που θα προεδρεύσει τελικά στην πρώτη συνεδρίαση, όπως και στην επόμενη για την εκλογή νέου Προέδρου της Βουλής.      

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση θα διεξαχθεί στις 11 το πρωί της Κυριακής (4/10) , ενώ αμέσως μετά θα εκλεγούν και τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου.

Την  Δευτέρα 5/10 θα ξεκινήσουν οι  προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης με την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.