Υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού καταπάτησαν και μένουν παράνομα σε σπίτια «κοσμήματα» στην Πλάκα γι’ αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ

Υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού καταπάτησαν και μένουν παράνομα σε σπίτια στην ΠλάκαΠαράταση για τα τέλη Οκτωβρίου, από τα τέλη Σεπτεμβρίου που που είχε αρχικά προγραμματιστεί πήρε ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για τα 12 ακίνητα στην Πλάκα. Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί ο λόγος για τον οποίο καθυστερεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» ο λόγος της καθυστέρησης βρίσκεται στους… υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού οι οποίοι έχουν στην αρμοδιότητά τους την ευθύνη για την ακίνητη περιουσία του υπουργείου και οι οποίοι αρνούνται να παραδώσουν τα κλειδιά των ακινήτων προκειμένου να τα επισκεφθούν οι υποψήφιοι επενδυτές.

«Είτε θεωρούν ξεπούλημα την παραχώρηση των συγκεκριμένων ακινήτων σε επενδυτές είτε έχουν καταπατήσει πολλά από αυτά και διαμένουν μέσα παράνομα» τονίζει μιλώντας στα Νέα κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΠΟ.

Η απάντηση που δίνουν στα αιτήματα παράδοσης των κλειδιών είναι ότι είτε αυτά έχουν χαθεί, είτε ότι τα κτίρια δεν είναι επισκέψιμα.

Η ευθύνη βαρύνει την κάθε Εφορεία Αρχαιοτήτων αλλά τώρα η αρμοδιότητα μεταφέρεται στη διεύθυνση Απαλλοτριώσεων του υπουργείου, ενώ όσοι υπάλληλοι έχουν καταλάβει κτίρια θα εκδιωχθούν με διοικητικά πρωτόκολλα.

Πηγή: iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.