Υπάλληλος του ΥΠΟΙΚ είχε βρει τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ, όμως τον αγνόησαν!

image​Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι υπήρξε υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών που ανακάλυψε νωρίς τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ και το μπάχαλο που θα ακολουθούσε με τα λανθασμένα και φουσκωμένα εκκαθαριστικά του νέου φόρου. Ωστόσο οι παραινέσεις του υπαλλήλου αγνοήθηκαν και καταλήξαμε στο σημερινό φιάσκο του ενιαίου φόρου!

Συγκεκριμένα 10 ημέρες πριν από την ανάρτηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet, υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών – σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή – είχε ενημερώσει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τα λάθη στον υπολογισμό των οικοπέδων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι επισημάνσεις που έγιναν όπως φαίνεται αγνοήθηκαν και αναρτήθηκαν τα εξωπραγματικά εκκαθαριστικά σημειώματα που αναστάτωσαν τόσο τους φορολογούμενους όσο και την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν καταλήξει ακόμα ή καλύτερα δεν έχουν βρει τη σωστή διαδικασία για την επανακκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, ενώ χθες ανακοινώθηκε ότι αναβάλλεται για ένα μήνα η πρώτη δόση του φόρου, προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη και οι παραλείψεις.

Τα μεγαλύτερα λάθη του υπουργείου οικονομικών με τα υπέρογκα ποσά που καταλογίστηκαν σε ιδιοκτήτες ακινήτων παρουσιάστηκαν στις περιοχές: Τρικάλων, Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ευρυτανίας, Φλώρινας, Ιωαννίνων, Κεφαλονιάς, Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Δράμας, Χίου, Κερκύρας και Ζακύνθου.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.