Υπόθεση Σωτηράκου: Με απόφαση δικαστηρίου ζητά 650.000 από τον Δήμο Λουτρακίου και μπορεί να κατασχέσει τα χρήματα από το ταμείο του Δήμου! [Video]

Υπόθεση Σωτηράκου Με απόφαση δικαστηρίου ζητά 650.000 από τον Δήμο Λουτρακίου και μπορεί να κατασχέσει τα χρήματα VideoΣτο τελευταίο Δημ. Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων στα έκτακτα θέματα συζητήθηκε η τριμηνιαία έκθεση εσόδων-εξόδων, το θέμα ήρθε ως έκτακτο διότι έχει προκύψει μια δυσάρεστη εξέλιξη στην υπόθεση Σωτηράκου ο οποίος έχει κάνει κτηματογράφηση στο Λουτράκι. Τώρα έχει βγει εφετειακή απόφαση και ο κος Σωτηράκος διεκδικεί τις 650 000 ευρώ και μπορεί ακόμα και να κατασχέσει τα λεφτά απ’ το ταμείο του Δήμου, η προσπάθεια της Δημ. Αρχής είναι να διακανονίσει το ποσό σε δόσεις. Εναλλακτική επιλογή είναι το Συμβούλιο Επικρατείας, αλλά όπως είπε ο Δήμαρχος κ. Γ. Γκιώνης δεν πρόκειται ο Δήμος να κερδίσει την υπόθεση. Το θέμα ως πρώτο έκτακτο αναπτύχθηκε στην αρχή του ΔΣ, μετά ακολούθησαν τα άλλα 2 έκτακτα και επανήλθε η συζήτηση με πολύ αυστηρή τοποθέτηση του πρώην Δημάρχου Κ. Λογοθέτη που επέμενε ότι τα χρήματα αυτά δεν πρέπει να δοθούν, αμφισβητώντας την ύπαρξη της μελέτης. Ο κ. Λογοθέτης έχει αποδείξει τη στάση του και κατά τη διάρκεια της θητείας του, τότε το δικαστήριο κερδίθηκε εν μέρει και ο Δήμος μας γλίτωσε από το να πληρώσει ακόμα μεγαλύτερο ποσό, μιας και ο κ. Σωτηράκος διεκδικούσε περισσότερα.
Ο κ. Παύλου που επί των ημερών του ξεκίνησε η μελέτη, πήρε το λόγο συμφωνώντας με τη Δημ. Πλειοψηφία ότι θα πρέπει να δοθούν τα χρήματα, είναι απόφαση δικαστηρίου και πρέπει το Σώμα να τη σεβαστεί. Σε αντίθεση με το Προεδρείο ανέφερε ότι η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη μιας και υπάρχει το Συμβούλιο της Επικρατείας όμως συμφώνησε ότι είναι δύσκολο να κερδηθεί. Παραδέχτηκε (και αυτό έχει ενδιαφέρον) ότι σίγουρα υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αναζητηθεί αν είναι οι ευθύνες του Παύλου, του Γκιώνη, του Λογοθέτη ή της υπηρεσίας. Όμως οι ευθύνες θα πρέπει να αναζητηθούν σε μία άλλη συνεδρίαση (κάτι μας λέει ότι αυτή η συνεδρίαση δε θα γίνει ποτέ).
Τα χρήματα θα παρθούν από τον κωδικό για το γήπεδο της Περαχώρας.
Ο πρώην Δήμαρχος Κ. Λογοθέτης, ο γραμματέας Θ. Μουζάκης και ο δημ. σύμβουλος Κ. Δόσχορης καταψήφισαν, τελικά πέρασε κατά πλειοψηφία.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=441a2gr7114]

Πηγή: tvtv.gr

Share

1 Comment

  1. Εγώ λέω να αναζητηθούν ευθύνες και να πληρώσουν τα λεφτά οι υπεύθυνοι! Αφού δώσει ο δήμος τα λεφτά τι νόημα έχει να λέμε ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει; Τι για τα μάτια του κόσμου;

Leave a Reply

Your email address will not be published.