Υψηλόβαθμο στέλεχος της πολεοδομίας σε τουριστική περιοχή της Πελοποννήσου βρέθηκε με ένα εκατομμύριο ευρώ στο λογαριασμό του.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της πολεοδομίας σε τουριστική περιοχή της Πελοποννήσου, ο οποίος μάλιστα δήλωνε χαμηλά εισοδήματα, βρέθηκε με ένα εκατομμύριο ευρώ στο λογαριασμό του.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες από κάτοικους της περιοχής για φαινόμενα διαφθοράς στη συγκεκριμένη πολεοδομία. Οι καταγγελίες μάλιστα είχαν φτάσει και στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Οπως ανέφερε το Mega στο κεντρικό του δελτίο, το ΣΔΟΕ έκανε έλεγχο στο πόθεν έσχες του υπαλλήλου σε βάθος δεκαετίας, απο τον οποίο προέκυψε στην κατοχή του ποσό ύψους 924.369 ευρώ που κλήθηκε να δικαιολογήσει αλλά δεν δεν μπόρεσε.

Πιο συγκεκριμένα ο υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι μεγάλο μέρος τους προήλθε από οικονομικές διευκολύνσεις που είχε κάνει σε φίλους του. Μάλιστα, πολλοί πήγαν σε συμβολαιογράφο και κατέθεσαν ενόρκως επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του. Στη συνέχεια όμως αποκαλύφθηκε οτι οι περισσότεροι από τους “φίλους” ήταν εργολάβοι ή είχαν συναλλαγές με την πολεοδομία.

Το ΣΔΟΕ διαβίβασε το πόρισμά του στον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, ο οποίος άσκησε πειθαρχική δίωξη στον υπάλληλο και έστειλε την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Το ΣΔΟΕ συνεχίζει τους ελέγχους στη συγκεκριμένη πολεοδομία ενώ ψάχνει, με βάση καταγγελίες, και δεκάδες άλλες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται διευθυντές πολεοδομιών, νοσοκομείων και αιρετοί.

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες η περιοχή στην οποία εκτυλίχθηκε το περιστατικό είναι το Ναύπλιο.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.