Φτηνές ασφαλιστικές…

Κηλίδα εθνική Δήμος Λουτρακίου - Αγ.Θεοδώρων 1Τα χαμηλά ασφάλιστρα δεν σημαίνουν και… ασφάλεια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών του κλάδου, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις φτηνές ασφαλιστικές, είναι μεγάλοι.

Την πρακτική της τιμολόγησης κάτω του κόστους εφαρμόζουν εγχώριες επιχειρήσεις, στον κλάδο της ασφάλισης οχημάτων, αλλά και ξένες που έχουν έδρα σε χώρες της ΕΕ. Οι τελευταίες, μάλιστα, έχουν κάνει την εμφάνισή τους μετά την απελευθέρωση των υπηρεσιών και το χειρότερο, δεν είναι εκ του νόμου εφικτό να εποπτευτούν από τις εγχώριες αρχές. Δίνουν λόγο στις δικές τους. Πρόκειται για εταιρείες, όπως λένε στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, οι οποίες έχουν έδρα τη Βουλγαρία, ακόμη και το Γιβραλτάρ.

Οι «πειρατές» της ασφαλιστικής αγοράς του κλάδου αυτοκινήτου έχουν… παραπλανήσει, τα τελευταία δύο χρόνια, 700.000 ιδιοκτήτες ΙΧ καλύπτοντάς τους με χαμηλά ασφάλιστρα (ως και 230 ευρώ το χρόνο), αλλά χωρίς να τους παρέχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες, όταν οι πελάτες τους τις χρειαστούν. Οι πολίτες πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτικοί, επιμένουν παράγοντες της αγοράς, τονίζοντας ότι ήδη περίπου 700.000 επέλεξαν αυτές τις εταιρείες, λόγω χαμηλού κόστους, ρισκάροντας όμως να μείνουν ακάλυπτοι όταν τις χρειαστούν.

Ακόμη χειρότερα, όπως τονίζουν, σε περίπτωση “λουκέτου”, οι πολίτες που είναι ασφαλισμένοι σε αυτές θα βρεθούν εκτεθειμένοι, χάνοντας τα χρήματά τους.

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.