Χρυσή Αυγή: “Ότι κινείται σφάζεται” [Βίντεο]

image[facebox]«Θα πάμε κάποια άτομα στην εκκλησία με πολιτικά τα οποία θα περιφρουρούμε, θα κάνουμε ότι ψάλλουμε, να αγοράσουμε και τέτοια, και μόλις πούμε το ΟΚ, ότι κάτι έχει γίνει, θα φύγει από δω πέρα μια ομάδα 20 – 30 ατόμων, η οποία θα είναι τούμπανο, απ’ όλα, για να καθαρίσουμε την Παναγίτσα.

»Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα! Ό,τι κινείται σφάζεται».

Σοκ προκαλεί το βίντεο – ντοκουμέντο για τη δράση της Χρυσής Αυγής, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και το οποίο επικαλέστηκε η Πολιτική Αγωγή στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πρόκειται για το βίντεο που στις 2 Οκτωβρίου ζητήθηκε από τους συνηγόρους της οικογένειας Φύσσα να προβληθεί στο δικαστήριο, αίτημα που τελικά δεν έγινε δεκτό.

Στο επίμαχο βίντεο, το οποίο βρισκόταν στο σκληρό δίσκο του Γιώργου Πατέλη που κατασχέθηκε, ο πυρηνάρχης Νίκαιας μιλάει σε μέλη της Χρυσής Αυγής, δίνοντας οδηγίες για επίθεση στο «παζάρι της Παναγίτσας».

Τους λέει ότι θα περιφέρονται και θα ψωνίζουν στο παζάρι, χωρίς διακριτικά της Χρυσής Αυγής, και ότι θα βρίσκονται κοντά περίπου 20 άλλα μέλη, οπλισμένα, τα οποία θα περιμένουν «εντολή Λαγού».

Τότε «δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα! Ό,τι κινείται σφάζεται».

“Αν δεν το πάρω το ΟΚ από τον Λαγό δεν το κάνουμε”

Για την σχεδιζόμενη επίθεση τα μέλη της Χρυσής Αυγής περίμεναν την έγκριση του Γιάννη Λαγού. Ο Πατέλης “ομολογεί” τον τρόπο δράσης της Χρυσής Αυγής, καθώς τα μέλη της ακολουθούν τις εντολές της ηγετικής ομάδας.

«Υπάρχει περίπτωση να μας πούνε, ξέρετε κάτι, όχι απλώς δεν κάνετε τίποτα, πηγαίνετε στα σπίτια σας. (…)Επειδή όμως είμαστε όλοι χρυσαυγίτες και έχουμε και κάποια πείρα, η Χρυσή Αυγή έχει μπει πλέον στη ζωή μας. Οτιδήποτε μας λένε πρέπει να το κάνουμε», ακούγεται να λέει ο πυρηνάρχης Νίκαιας.

«Δεν μπορώ να πάω ούτε σαν αυτόνομος. Δεν είμαι αυτόνομος. Είμαι στη Χρυσή Αυγή. Οπότε ό,τι γραμμή παίζει αυτή θα ακολουθήσουμε».

Δείτε το βίντεο που εξασφάλισε το ΑΠΕ – ΜΠΕ:

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.