13χρονος έσωσε τους συμμαθητές του όταν ο οδηγός του σχολικού υπέστη έμφραγμα

Σε βίντεο έχει καταγραφεί η σωτήρια επέμβαση του 13χρονου μαθητή από τις ΗΠΑ που πήρε το τιμόνι του σχολικού λεωφορείου όταν ο οδηγός υπέστη έμφραγμα. Ο μικρός μαθητής κατάφερε να ακινητοποιήσει το όχημα στην άκρη του δρόμου προτού επιχειρήσει ανάνηψη στον οδηγό, την ώρα που οι άλλοι μαθητές καλούσαν έντρομοι τις πρώτες βοήθειες.

Ο μικρός Τζέρεμι Γουίτσικ δεν δίστασε να πιάσει το τιμόνι όταν αντελήφθη ότι λίγο πριν φθάσουν στο σχολείο τους, στην Ουάσινγκτον, ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου αισθάνθηκε ξαφνικά δυσφορία και έχασε τις αισθήσεις του.

Εικόνες από κάμερα με την οποία είναι εφοδιασμένο το όχημα, δείχνουν τον 13χρονο να τρέχει στο τιμόνι για να οδηγήσει με ασφάλεια το λεωφορείο στην άκρη, προτού αρχίσει μαζί με έναν συμμαθητή, να κάνει μαλάξεις στον οδηγό, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές καλούσαν τρομοκρατημένοι τις πρώτες βοήθειες.

Μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους, ο μικρός Τζέρεμι δήλωσε ότι έδρασε ενστικτωδώς. «Απλώς σκεφτόμουν ‘δεν θέλω να πεθάνω’…Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Απλώς πήρα το τιμόνι, το έστριψα δεξιά και έβγαλα τα κλειδιά από την μηχανή» είπε ο 13χρονος.

Υπεύθυνος του σχολείου που έτυχε να κινείται με το αυτοκίνητό του πίσω από το λεωφορείο, έσπευσε στο όχημα και προσπάθησε κι εκείνος να βοηθήσει τον οδηγό μέχρι να φθάσει η αστυνομία. Οι αστυνομικοί επαίνεσαν για την γρήγορη και ψύχραιμη αντίδρασή τους, τα παιδιά που- για καλή τους τύχη- είχαν κάνει μαθήματα για το πώς να αντιδράσουν σε μια ανάλογη κατάσταση.

Και οι 12 μαθητές βγήκαν σώοι και αβλαβείς, ενώ ο οδηγός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή:Ethnos.gr

Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.